Olimpic u bitku za opstanak s novim trenerom

Razišli se Odović i Olimpic

Olimpic u bitku za opstanak s novim trenerom

M. Šljivak

Iskusni fudbalski stručnjak Milomir Odović nije više šef stručnog štaba najmlađeg sarajevskog premijerligaša Olimpica, saznaje SportSport.ba.

Iskusni stručnjak i najmlađi sarajevski premijerligaš jutros su raskinuli saradnju, a poraz nakon poraza od Mladosti mogao se naslutiti ovakav rasplet situacije.

Igra Olimpica u ovom susretu izgledala je bezidejno i očajno, pa je raskid saradnje realno najbolja opcija za obje strane.

"Jutros smo dogovrili raskid saradnje. Pokušat ćemo u narednih pet kola izvući maksimum i bez obzira na loše igre uvjereni smo da možemo osigurati ostanak u društvu najboljih bh. klubova. Susret protiv Slobode je jedan od najvažnijih u historiji kluba i toga smo svjesni", istakao je član UO Olimpica, Hamdo Spahić.

Novi trener sarajevskog premijerligaša biće Faik Kolar koji će s ekipom u posljednjih pet utakmica pokušati osigurati opstanak u društvu najboljih. Olimpic je  trenutno na 11. mjestu tabele sa 27 bodova, četiri boda manje od sigurne zone gdje se nalazi Vitez.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja sezone Olimpic čekaju utakmice protiv Slobode, Širokog i Travnika kući, te na gostovanju protiv Drine i Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi