Mladost bolja od Olimpica

Rahimić: Ekipa je u pravo vrijeme ušla u formu

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja danas su na svome terenu u utakmici sezone, kako su je u najavi domaćini prozvali, sjajnom igrom rezultatom 2:0 pobijedili su jednog od konkurenata za opstanak u ligi, ekipu Olimpica iz Sarajeva.

Sjajno je ekipa iz Kaknja danas djelovala u svim linijama, a do osme pobjede u prvenstvu došli su na krilima Isakovića i Šišića. Nakon današnje pobjede sretan je bio i domaći trener.

"Prije svega bi čestitao svojim igračima, žao mi je Olimpica, to mi je veoma draga i dobra ekipa, te se nadam da će u narednim utakmicama postizati bolje rezultate. Bili smo svjesni šta nam današnja utakmica donosi, igrači su odigrali sjajno, znao sam gdje je Olimpic nešto lošiji, nismo htjeli jurišati od prve minute, ali smo u tranziciji bili veoma brzi. To smo iskoristili i postigli dva gola, u drugom poluvremenu smo sačuvali rezultat, pokušali smo nešto iz kontranapada, na kraju sam zadovoljan i zasluženo smo pobijedili. Vjerujem da će ova tri boda danas dodatno uticati na igrače, a već nakon naredne utakmice protiv Drine u Zvorniku, mogli bi riješiti pitanje opstanka", istakao je Rahimić.

Mladost je u pravo vrijeme ušla u formu, a domaći trener zna koja je tajna uspjeha.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znam šta je razlog naših lošijih igara na početku i evo sada ovih par dobrih utakmica. Mi smo jedan period bili u teškoj situaciji, jer smo imali loše vrijeme i morali smo trenirati na pomoćnom terenu, tek sada kada treniramo na glavnom terenu osjeti se napredak. Vjerujem da će ekipa u narednim kolima do kraja prvenstva biti sve bolja, posebno nakon današnje pobjede, vjerujem da su svi još više motivisani", kazao je Rahimić

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi