Olimpija duplom krunom završila sezonu

Deklasirali Aluminij u finalu Kupa

Olimpija duplom krunom završila sezonu

E. Čaušević

Fudbaleri Olimpije večeras su deklasirali Aluminij u finalu Kupa Slovenije sa 6:1 i tako osvojili duplu krunu.

Olimpija je u nevjerovatnoj završnici u prvenstvu stigla do titule prvaka Slovenije, a večeras je ovaj tim osvojio i Kup ove države. Aluminij nije uspio da pruži otpor ekipi Olimpije koja je odigrala sjajan meč i zasluženo slavila.

Novi prvak Slovenije poveo je u 18. minuti golom nekadašnjeg napadača Sarajeva Leona Benke. Do kraja prvog dijela bilo je 0:2 kada je Kronaveter zatresao mrežu Aluminija.

Na početku drugog dijela Aluminij je smanjio na 1:2 preko Tahiraja i činilo se da se ovaj tim vraća u meč. No, do kraja Olimpija je postigla još četiri gola. Benko je u 59. minuti povisio na 1:3, a četvrti gol za Olimpiju postigao je Alves.

Devet minuta prije kraja na semaforu je bilo 1:5, a ovaj put pogodio je nekadašnji igrač Mladosti iz Doboja kod Kaknja Brkić. Konačnih 1:6 postavio je Abass golom u 85. minuti. Bh. fudbaler Tomislav Tomić nije ulazio u igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi