Olimpija na korak od titule u Sloveniji

Maribor se još uvijek nada čudu

Olimpija na korak od titule u Sloveniji

E. Čaušević

Fudbaleri Olimpije danas su na domaćem terenu savladali Krško sa 2:0 i tako došli na korak od osvajanja titule prvaka Slovenije.

Olimpija je protiv Krškog povela već u 12. minuti kada je Kronaveter zatresao mrežu gostiju. Posao u ovom meču riješen je sredinom drugog poluvremena, a na sceni je ponovo bio Kronaveter koji je pogodio s bijele tačke za konačnih 2:0.

Bh. fudbaler Tomislav Tomić odigrao je svih 90 minuta u pobjedi svoje ekipe. Olimpija je tako došla na korak od osvajanja titule jer jedno kolo prije kraja ima dva boda prednosti u odnosu na ljutog rivala Maribor.

Maribor je u gostima sa 4:0 deklasirao Celje i tako je zadržao korak za Olimpijom, ali ovoj ekipi bit će potrebno čudo da na kraju dođe do titule prvaka Slovenije. Briljirao je Zahovič koji je postigao het-trick, a gol je još dao Ivković. Bh. napadač Jasmin Mešanović nije ulazio u igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi