Olimpija imenovala novog trenera

Novi trener u Ljubljani

Olimpija imenovala novog trenera

Olimpija iz Ljubljane danas je zvanično predstavila novog trenera.

Kako je saopšteno na klupskoj stranici, Olimpiju će u budućnosti voditi 48-godišnji Zoran Barišić koji je trenersko ime izgradio u Austriji, a sa aktuelnim prvakom Slovenije je potpisao ugovor na tri godine.

"Imao sam mnogo ponuda, ali kada je uslijedio poziv iz Olimpije, nisam mnogo razmišljao. Došao sam u veliki klub", kazao je, između ostalog, Barišić.

Komentar na imenovanje Barišića je dao i predsjednik Olimpije Milan Mandarić.

"Barišića čeka puno posla, ali imat će punu podršku ljudi iz kluba i sve odgovarajuće uslove za rad. Neće biti lako, očekivanja javnosti su velika i svakako da je pred njim pravi izazov."

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Barišić je na klupi Olimpije naslijedio Safeta Hadžića, a za one koji ne znaju, kroz dosadašnju trenersku karijeru je vodio austrijski Rapid i turski Karabukspor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi