Olimpija na mukama: Za sjajnog Tomića stižu ponude, šta učiniti?

Iza bh. igrača sjajna polusezona

Olimpija na mukama: Za sjajnog Tomića stižu ponude, šta učiniti?

S. Mlaćo

Završena je još jedna polusezona u nogometnom prvenstvu Slovenije. 

Bilo je veoma uzbudljivo, a Olimpija je pomalo i neočekivano odlučila da pokaže zube Mariboru. Četiri boda prednosti u zimskoj pauzi jasan su pokazatelj da u Ljubljani znaju šta rade. Polusezona naravno nije mogla bez igrača iz naše zemlje. Opet smo 'pokorili' komšiluk, a najboljem timu polusezone našli su se Tomislav Tomić i Luka Menalo.

Menalo je sjajno iskoristio posudbu, dok je Tomić naprosto zablistao.

Slovenski mediji sedmicama pišu o njegovim sjajnim partijama, te ga navode kao jednu od ključnih figura u osvajanju jesenje titule.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

I zaista je tako. Bivši član Širokog, Željezničara, Zrinjskog u životnoj je formi i bez njega je nezamisliva početna postava Olimpije. Tomić je u prvenstvu do sada upisao 19 nastupa uz jedan pogodak i tri asistencije.

Ugovor 29-godišnjjeg veziste sa sadašnjim klubom ističe na ljeto, a kvalitetne partije donijele su mu i zanimanja klubova iz inostranstva. Zbog toga su čelnici Olimpije na mukama. Svjesni su da mogu finansijski profitirati, ali u tom slučaju izgubiti više nego bitnu figuru u borbi za prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi