U BiH klubovi po volji odlažu utakmice, a ovo je odgovor Saveza na zahtjev regionalnog velikana

Odgode nema

U BiH klubovi po volji odlažu utakmice, a ovo je odgovor Saveza na zahtjev regionalnog velikana

M. Šljivak

Klubovi u Bosni i Hercegovini dobili su mogućnost od NSBiH da samovoljno zbog nastupa u Evropi mogu odgoditi tri utakmice u ovoj sezoni.

Sve što je potrebno je da to prijave NSBiH osam dana prije odigravanja utakmice, a u 1. kolu to su već učinili Zrinjski i Tuzla City za utakmice protiv Slobode i Sarajeva.

Bosne i Hercegovina je rijetka zemlja gdje se odgađaju prvenstvene utakmice na samom početku sezone, a u našem bliskom susjedstvu ni velikani to ne mogu učiniti bez obzira na nastup u Evropi.

Ekipa Olimpije zatražila je u petak da se odgodi nedjelji meč s Murom u 1. prvenstvenom kolu. Kao razlog naveli su činjenicu da su u četvrtak igrali produžetke s Differdangeom u Luksemburgu.

Međutim, Fudbalski savez Slovenije odbio je njihov zahtjev. Saopšten je i razlog.

"Zaključeno je da nema validnog razloga za odgađanje utakmice. Zbog toga zahtjev nije odobren. Utakmica će biti odigrana u nedjelju u terminu od 20:15 sati", saopšteno je iz FS Slovenije.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Olimpija će tako u nedjelju odigrati meč protiv Mure, a zatim im slijedi put u Rumuniju gdje u 2. pretkolu Konferencijske lige igraju protiv Sepsija.

Oglasi