Olimpija zbog Menala 'zakuhala' sa televizijom

Klub iz Ljubljane kažnjen

Olimpija zbog Menala 'zakuhala' sa televizijom

Fudbalski savez Slovenije kaznio je Olimpiju sa 450 eura zbog neobičnog razloga.

U obrazloženju navodi se da je Olimpija prekršila medijski protokol, odnosno da niko iz kluba nije stao pred kamere nacionalne televizije, ni prije ni nakon utakmice protiv Triglava.

Bili su u Olimpiji više nego raspoloženi tog dana s obzirom da su s visokih 7:3 slavili na gostovanju u Kranju, a razlog zašto su 'bojkotovali' televiziju koja je medijski partner lige ima veze sa našim Lukom Menalom koji je tamo na posudbi.

Televizijski komentar Urban Laurenčić je nedavno tokom derbija Olimpija - Maribor u prijenosu kazao kako je iz 'pouzdanih izvora' saznao da Milan Mandarić više ne želi bh. fudbalera u klubu jer "već ima dovoljno takvih", a to je rezultiralo velikim reakcijama.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U Olimpiji su vrlo brzo to demantovali, poručivši da je Menalo važan i cijenjen član njihove momčadi, a na koncu su ušli i u spor sa televizijom za koju očito više ne žele govoriti.

Da li će tako biti i na sljedećoj utakmici, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije