Morate vidjeti šta se sve dešavalo na slovenačkom derbiju za titulu!

Nevjerovatna utakmica Maribora i Olimpije

Morate vidjeti šta se sve dešavalo na slovenačkom derbiju za titulu!

U subotu navečer je odigran derbi meč Prve lige Slovenije u kojem je Olimpija kao gost savladala Maribor rezultatom 3:2 i to u jednoj zaista nevjerovatnoj utakmici.

Sve je počelo u 3. minuti kada je Canađija doveo Olimpiju u vodstvo od 1:0, da bi Zahović u 12. minuti poravnao na 1:1. Isti igrač je u 52. minuti zabio za potpuni preokret Mariborčana, ali neposredno nakon toga kreće pravi šou na terenu Ljudskog vrta.

U 60. minuti Abass pogađa stativu za Olimpiju, a u 73. minuti penal za goste koji u gol pretvara Kronaveter. U 80. minuti nevjerovatna prilika za Jasmina Mešanovića, koji gotovo iz idealne pozicije traljavo šutira i pogađa vanjski dio stative.

A, potom u 90. minuti šok za domaće navijače kada Vomberger zabija za konačnih 3:2 za Olimpiju. To nije bio kraj uzbuđenjima, jer je u trećoj minuti nadoknade samo čudo spasilo goste iz Ljubljane, a nikome nije jasno kako ova lopta nije završila u mreži.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Imao je Maribor još jednu sjajnu priliku i u posljednjim sekundama meča, ali jednostavno - nije im se dalo.

Ovaj rezultat je Olimpiju doveo na prvo mjesto tabele dva kola prije kraja prvenstva, pa Ljubljančani sada imaju sve u svojim rukama. Maribor zaostaje dva boda i trebat će mu mnogo sreće da odbrani naslov prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi