Olimpik dobio novog koordinatora omladinskog pogona
FOTO: fkolimpik.ba

Mirza Šarić novi koordinator

Olimpik dobio novog koordinatora omladinskog pogona

S. Mlaćo

Mirza Šarić, novi je koordinator Omladinskog pogona FK Olimpik.

Šarić dolazi u redove kluba sa Otoke iz FK Bosna Sema, gdje je obavljao funkciju trener kadeta i juniora u redovima tog prvoligaša. Radi se o izuzetno mladom stručnjaku, koji se dokazao u radu sa omladinskim kategorijama. Svoje iskustvo je stjecao kroz rad sa omladinskim kategorijama u FA Sporta, u kojoj je jedno vrijeme vodio i prvi tim, te u redovima NK Novi Travnik.

"Po završetku sezone, kontaktiran sam od strane čelnih ljudi FK Olimpik. Nakon razgovora sa ljudima iz kluba i predstavljanja vizije kluba, koja se u potpunosti poklapala sa mojim viđenjem razvoja omladinskog pogona, vrlo brzo smo se dogovorili i sada je na nama da zajednički implementiramo naš dogovor".

Novi šef omladinskog pogona, rekao je da je pred njim dosta posla, ali da zna način kako u narednih par godina u potpunosti rekonstruisati omladinske selekcije i napraviti respektabilnu školu fudbala u kojoj će se rađati novi asovi bh. fudbala.

"Prije svega moram reći da nam je čast i zadovoljstvo da sam upravo ja izabran na ovako odgovornu funkciju. U narednim danima će napraviti kompletnu analizu i napraviti plan rada i djelovanja unutar samog omladinskog pogona, ali i poduzeti konkretne korake u omasovljavanju omladinskih selekcija kluba", dodao je Šarić za olimpik.ba

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Olimpik poziva sve dječake od sedam godina i starije da se prijave u prostorijama kluba na stadionu Otoka ili pozivom na broj telefona 033/466-541 i pridruže se našem omladinskom pogonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi