Olimpik nakon preokreta slavio u Čapljini, Rudar bolji od Orašja
Čapljina je povela autogol Jusića, no gosti su se na kraju radovali. Probudili su se nakon pauze i nose kući tri boda. Pred svojim navijačima slavio je i Rudar protiv neugodnog Orašja.

Prva liga FBiH

Olimpik nakon preokreta slavio u Čapljini, Rudar bolji od Orašja

S. Mlaćo

Zanimljivo je danas bilo u Čapljini gdje je Olimpik nakon preokreta došao do važna tri boda. Domaći su nakon prvih 45 vodili 1:0, a radilo se o autogolu Jusića.

Ipak, Olimpik se budi te u drugom dijelu dolazi do tri boda. Mrežu domaćih pogađali su Rodin (ag.), Dejan Uzelac i Idriz Džafić te Sarajlije mogu biti zadovoljne nakon meča, s obzirom da ostaju u trci za prvo mjesto.

HNK Čapljina - FK Olimpik 1:3

HNK Čapljina: Stefanović, Novaković, Jović, Mustafić, Pervan, Zubac, Tipurić, Cvitković, Vučić, Rodin, Sušić.

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Pehar, Uzelac, Osmanović, Muminović, Jusufi, Stojanović, Kišić, Drljević.

Do važne pobje došli su i nogometaši kakanjskog Rudara koji su na svom terenu savladali Orašje. Goralija je doveo domaće u vodstvo i bio je to konačan rezultat prvog poluvremena. Ipak, tek što je počelo drugo Mikić izjednačuje i bilo je jasno da ćemo gledati otvoren meč.

Dodatno je posao domaćima otežao Čizmić koji je zaradio isključenje, no nije to zaustavilo Kakanjce, pa su drugim pogotkom Goralije došli do novog vodstva. Konačnih 3:1 postavio je Bajro Spahić pred sami kraj meča.

FK Rudar Kakanj - HNK Orašje 3:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar: Jamaković, Čehajić, Goralija, Hrelja, Subašić, Fočo, Musić, Gačić, Topalović, Spahić, Čizmić.

HNK Orašje: Kurbašić, Fačić, Šabić, Mikić, Živković, Marošević, Mujčić, Prgić, Brković, Lugavić, Đukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi