Olimpik protiv Veleža traži prve bodove, Zrinjski dočekuje Mladost

Premijer liga BiH, 7. kolo

Olimpik protiv Veleža traži prve bodove, Zrinjski dočekuje Mladost

Sedmo kolo Premijer lige BiH je otvoreno sinoćnjim duelom Sarajeva i Borca na Koševu, a kako je bordo tim slavio pobjedu domaći šampionat je dobio novog lidera, barem na neko vrijeme.

Danas se uzbuđenja u PL BiH nastavljaju, a na rasporedu su dva meča sedmog kola.

Olimpik kao domaćin dočekuje ekipu Veleža u nadi da može upisati prve bodove u novoj sezoni. Ipak, pred sobom ima izuzetno težak zadatak.

Tim sa Otoke je tokom reprezentativne pauze doživio promjenu na kormilu. Tako će ekipu Olimpika protiv Veleža voditi Esad Selimović.

"Ono što je najbitnije u ovom momentu, jeste da ekipu vratim psihološki, poslije pet poraza u prvenstvu. Sada je najbitnije da ekipa vjeruje u sebe i da mogu pobijediti u sutrašnjoj utakmici... Sutrašnja utakmica nije najbitnija, jer prvenstvo je dugo, što je pokazala ekipa Mladosti koju su već ranije otpisali. Mi se nećemo predavati, dat ćemo svoj maksimum i, ono što je najvažnije, jeste ta sutrašnja utakmica protiv Veleža", rekao je jučer Selimović.

"Idemo u goste protivniku koji nije u zavidnoj situaciji i samim tim čeka nas težak ispit. Po informacijama koje imamo čeka nas težak teren a sam termin odigravanja ovog susreta daje dodatnu težinu sutrašnjoj utakmici. No, mi smo profesionalci, jednima i drugima sutra će biti isto, na nama je da damo sve od sebe i u Mostar pokušamo donijeti sva tri boda", riječi su kojima je utakmicu "najavio" Samir Radovac veznjak Veleža koji je ne tako davno nosio dresi tima sa Otoke.

Veležu kladionice daju veće šanse za pobjedu. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Olimpika i Veleža!

Utakmica Olimpik - Velež počinje u 16:30h.

U večernjem terminu, od 20:00h, se igra utakmica u Mostaru gdje Zrinjski dočekuje Mladost.

Zrinjski nakon pobjede nad Slobodom u prošlom kolu želi vezati novi trijumf i približiti se vrhu, dok je Mladost puna samopozdanja nakon pobjeda nad Željezničarom i Olimpikom.

"U goste nam dolazi tim koji se nakon lošijeg početka, tako da kažem 'povezao' i sigurno da u Mostar dolaze u dobroj atmosferi", rekao je trener Plemića Mladen Žižović pred današnji meč, pa dodao:

"U svojim redovima imaju nekoliko odličnih mladih igrača koje ćemo sutra pokušati zaustaviti i napokon pokazati svoj puni potencijal, te u konačnici doći do nova tri boda koja bi nam donijela dosta toga dobroga. Nadam se dobrom rapsoloženju igrača i nadam se da ćemo doći do jako vrijedne pobjede".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasno je da je Zrinjski pod većim pritiskom i imperativom pobjede, dok Mladost u Mostaru manje-više nema šta izgubiti, što bi nam moglo donijeti odličnu utakmicu.

Zrinjski je i veliki favorit, pa tako kladionica MOZZART na pobjedu Plemića nudi kvotu 1.35. Pogledajte sve kvote za duel Zrinjskog i Mladosti!

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Olimpik sigurno dobija
1 8
starmac
Navijači će krenuti na OTOKU.Nemože nam niko zabraniti navijanje oko stadiona.M-tel je nepoželjan sa ARENOM u Mostaru na stadionu ROĐENI.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi