Olimpiku derbi protiv Sloge

Prva liga FBiH

Olimpiku derbi protiv Sloge

E. Škorić

U derbiju četvrtog kola Prve lige FBiH Olimpik je sa 2:0 savladao Slogu.

Meč na Otoci donio je duel najozbiljnijih kandidata za plasman u Premijer ligu BiH, a nakon 90 minuta borbe Olimpik je zasluženo došao do pobjede i ostao u vrhu tabele.

Umalo da gosti iz Simin Hana povedu u 10. minuti, kada jedan domaći igrač vraća loptu Bandoviću, kojem lopta prelazi preko noge, no u posljednji čas spašava da lopta ne ode u mrežu.

U 17. minuti Jusufbašić je pucao s 25 metara, ali Hamzabegović je bio dobro postavljen. Domaćin je do prednosti stigao u 31. minuti, kada je Milović pogodio, a golu je prethodila odbrana Hamzabegovića.

Pomalo je Osmanović bio sebičan u 58. minuti, pa je propala pristojna šansa za Olimpik, koji je do kraja ipak uspio da postigne još jedan pogodak i da osigura novu pobjedu. U 81. minuti Šćepanović je povukao loptu, a onda sjajno matirao Hamzabegovića za konačnih 2:0.

Olimpik ima devet bodova nakon četiri kola, dok je Sloga ostala na šest bodova. U narednom kolu Olimpik ide u Jajce kod Metalleghea, dok ć Sloga biti domaćin Bratstvu.

Olimpik - Sloga 2:0 (Milović , Šćepanović 81)

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Pršeš, Osmanović, Mahović, Jusufbašić, Zeba, Rastoder, Alešević, Čizmić, Bevab. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloga: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Moranjkić, Zulić, Ibrahimović, Širanović, Kojić, Habibović, Vukmirović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi