Kahn direktniji nije mogao biti u objašnjenju zašto Bayern nije kupio Haalanda

Norvežanin umjesto u Bayernu završio u Manchester Cityju

Kahn direktniji nije mogao biti u objašnjenju zašto Bayern nije kupio Haalanda

E. Škorić

Erling Haaland bio je jedan od glavnih likova u ljetnom prijelaznom roku 2022. godine. Napokon je norveški napadač prešao iz Borussije Dortmund u Manchester City za 60 miliona eura, iako su se za njega interesovali i drugi velikani poput Real Madrida, Barcelone, PSG-a i Bayerna.

Haaland briljira u Cityju i ove sezone je postigao čak 33 gola na 34 utakmice u svim takmičenjima i ima i pet asistencija. U engleskoj Premier ligi je prvi strijelac i ruši mnoge rekorde.

Obično sve sjajne i talentovane nogometaše iz Borussije i drugih njemačkih timova kupuje Bayern, ali to nije bio slučaj s Haalandom, a Oliver Kahn je sada objasnio i zašto.

"Sveukupni gospodarski paket bio je ogroman. Ponekad dođe trenutak kada pomislite da ne možete pratiti ostale. Nećemo učiniti ništa što ugrožava ekonomsku stabilnost kluba. Ulaganje puno novca u jednog igrača uvijek je veliki rizik", rekao je Kahn.

Erlinga Haalanda smatrao je Bayern dugoročnom zamjenom za Roberta Lewandowskog. U posebnom videu koji je napravio Viaplay mogli smo doznati da se Bayern našao odmah iza Manchester Cityja na posebnoj listi koja je trebala pokazati u kojem klubu Norvežanin najbolje stoji. Vrijedi napomenuti da je Robert Lewandowski, prema navodima novinara Bilda, razmišljao o odlasku iz Bayerna 2021. godine , kada je Hasan Salihamidžić otvoreno govorio o interesu za Haalanda.

Haaland ima ugovor s Manchester Cityjem do kraja juna 2027. godine, no moguće je da će Norvežanin klub promijeniti puno ranije. Od ljeta 2024. na snagu stupa otkupna klauzula koja Haalandu omogućuje odlazak za 200 miliona eura.

Rafaela Pimenta, agent Norvežanina, otvoreno govori o želji za prelaskom u Real Madrid.

"Tu je Premier liga, ali postoji i Real Madrid. Imaju nešto svoje, tu magiju. Oni ne pobjeđuju u ligaškim utakmicama, ali ono što rade u Ligi prvaka je nevjerovatno. To je zemlja snova za svakog nogometaša", kazala je Rafaela i na neki način najavila novi veliki transfer u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

A Bayernu i bez Haalanda dobro ide. Oni su sinoć sa 2:0 pobijedili PSG i prošli u četvrtfinale Lige prvaka, a sve je izvjesnije da će i u Bunedsligi nastaviti dominaciju.

Iako su imali određenih kriza početkom godine, sada djeluju nezaustavljivo. Žele da osvoje sve trofeje u kojima se takmiče, a to su Bundesliga, Liga prvaka i Kup Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi