Galtier i Mbappe imali šta da kažu: "Glupo; Zapitat ćemo se..."

Trener i ponajbolji igrač Parižana

Galtier i Mbappe imali šta da kažu: "Glupo; Zapitat ćemo se..."

E. Ganibegović

Drugu sezonu u nizu PSG je u osmini finala završio takmičenje u Ligi prvaka. Prošle sezone koban po njih bio je Real Madrid, a sada Bayern koji ih je izbacio s ukupnih 3:0.

Nakon utakmice u Minhenu koju je Bayern večeras u svoju korist riješio s 2:0, Kylian Mbappe bio je vidno razočaran u miks zoni.

"Kada se pogleda stanje oba tima, oni imaju sastav izgrađen za osvajanje Lige prvaka. Ovo je naš maksimum, to je to. Zapitat ćemo se i vratiti se svakodnevnom životu u prvenstvu", rekao je Kylian Mbappe.

Mnogo duže izlaganje imao je Christophe Galtier. Njemu sigurno nije nimalno jednostavno, s obzirom da mu se stolica trese nakon ispadanja iz takmičenja koje je još uvijek nedosanjani san čelnicima i navijačima PSG-a.

"Stvarno je prerano govoriti o tome. Moja budućnost očigledno zavisi od sportskog menadžmenta i mog predsjednika. Ima razočarenja, tako je. Klub je mnogo nade polagao u ovo takmičenje. Ostajem fokusiran na kraj sezone sa puno energije i odlučnosti", istakao je Galtier, te govori o samoj utakmici u Minhenu:

Oglasi

"Imali smo dobar prvi period u kojem smo imali neke dobre situacije. U drugom poluvremenu smo primili ovaj zaista glup gol. Na ovom nivou morate imati malo više lucidnosti. Očigledno smo bili pod pritiskom Bayerna, znali smo to. Ali ne treba se stidjeti da igrate dugo kako biste srušili ovaj pritisak."

Također, mišljenja je Galtier da je jedan od razloga ispadanja PSG-a taj što su im falili neki bitni igrači.

"Imali smo dosta važnih izostanaka u prvoj utakmici, dosta važnih izostanaka u drugoj utakmici. Morali smo promijeniti centralne bekove, očigledno nas je to oslabilo", istakao je šef stručnog štaba Parižana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Iskren da budem, ovo je sezona u kojoj je organizacija loša, imali smo veoma gust raspored. Kada uđemo u osminu finala, bilo bi zanimljivo da imamo sve naše vitalne snage. Imali smo izostanke u prvoj utakmici i revanšu. Izgubili smo tri centralna beka u tri utakmice...", zaključio je Galtier. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZE072
Samo da bi na stetu ucinili Realu, dali su ovom magarcu sve, i klub mu dali fakticki. Eeeee parizani jeste vala ostetili Real nema sta, da Bog da ga svake godine ovako stetili.
0 0
Ajax11
Doveli Messija , produzili sa Mabappeom i dali mu 300mio na ruke .da bin ispali odmah poslje grupne faze ...haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi