Salihamidžić pripremio teren, Oliver Kahn završio posao
Foto - EPA

Kako je Nagelsmann završio u Bayernu?

Salihamidžić pripremio teren, Oliver Kahn završio posao

M. Šljivak

Minhenski Bayern u narednu sezonu će ući s novim trenerom, a iskusnog Hansija Flicka (56) zamijenit će 33-godišnji Julian Nagelsmann.

Bayern je postigao dogovor sa talentovanim stručnjakom i RB Leipzigom i ovaj sjajni trener će povesti Bavarce u novu sezonu, koju navijači ovog tima sasvim sigurno s nestrpljenjem očekuju.

Njemački list Bild navodi da su kompletan posao oko angažovanja Nagelsmanna završili sportski direktor Hasan Salihamidžić i budući prvi čovjek kluba Oliver Kahn.

Sjajni mladi trener uvijek je bio prvi izbor Hasana Salihamidžića za budućnost bavarskog kluba, a kada je Hansi Flick saopštio da odlazi, Brazzo je pripremio teren za finalizaciju dogovora.

Hasan je završio sve što je trebalo oko ugovora, predstavio ga je agentima 33-godišnjeg trenera, a za pregovaračkim stolom se našao Oliver Kahn, koji nije imao previše problema da završi posao.

Oliver Kahn će od prvog dana 2022. godine preuzeti mjesto izvršnog direktora kluba od čuvenog Karla-Heinza Rummeniggea, koji zajedno s Ulijem Hoennessom po prvi put nakon 42 godine nije imao ulogu u angažovanju novog trenera.

Legendarni dvojac odlučio je sav posao prepustiti novim čelnicima kluba, a Salihamidžić i Kahn su odradili fenomenalan posao i doveli su u klub jednog od najtalentovanijih trenera na svijetu.

S druge strane još uvijek aktuelni trener Bayerna Hansi Flick vjerovatno će preuzeti reprezentaciju Njemačke, a s njim iz kluba odlazi i Miroslav Klose.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nagelsmann je trenersku karijeru počeo 2016. godine u Hoffenheimu. Imao je samo 28 godina kada je preuzeo vođenje tima i najmlađi je trener u historiji Bundeslige.

Na klupi RB Leipziga ovaj 33-godišnjak je od 2019. godine. Način na koji shvata fudbal privukao je mnoge klubove koji su ga željeli angažovati, ali niko nije imao šanse pored Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi