Otpao jedan od ključnih? Veliki problemi za Milan pred revanš u Londonu

Francuz ima grip

Otpao jedan od ključnih? Veliki problemi za Milan pred revanš u Londonu

E. Škorić

Olivier Giroud jutros se nije javio u Milanellu na trening s ostatkom Milanove ekipe, a razlog tome je gripa koja ga je pogodila.

Stefano Pioli i njegov tim sutra popodne lete u London na uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Tottenhama. Podsjećamo, prvu utakmicu su na San Siru dobili sa 1:0.

Prema izvješćima u Gazzetti dello Sport, Giroud je već patio od simptoma tokom subotnjeg poraza od Fiorentine (2:1).

Giroud se očito oporavlja i smatra se da mu se stanje poboljšava, ali postoje sumnje hoće li moći početi u srijedu.

Francuz će sutra ujutro biti procijenjen u Milanellu, dok ostatak momčadi trenira uoči planiranog popodnevnog leta za Englesku.

Pioli namjerava da vodi Girouda u London bez obzira kakvo je njegovo stanje, u nadi da bi do samog meča mogao u potpunosti da bude zdrav.

U njegovom odsustvu Ante Rebić, Divock Origi ili Charles De Ketelaere vjerovatno bi ga zamijenili u napadu, a s obzirom da nema Zlatana Ibrahimovića, Giroudov izostanak mogao bi biti ozbiljan problem za aktuelnog prvaka Italije.

Iskusni napadač bio je jako važan za Milan u osvajanju titule, a u trenutnoj sezoni ima 11 golova na 32 meča, uz šest asistencija. Što se tiče konkretno Lige prvaka, dao je četiri gola na sedam utakmica i jedan je od najzaslužnijih što se klub plasirao u osminu finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Milan je bio jako dobar u prvoj utakmici i ostvario pobjedu, no mnogo teže bit će je sačuvati na stadionu Tottenhama, koji će predvođen Harryjem Kaneom krenuti po četvrtfinale.

Najava za ovaj duel nije bila najbolja, pošto je tim koji vodi Stefano Pioli izgubio sa 2:1 od Fiorentine, te se istovremeno bori za plasman u grupnu fazu Lige prvaka kroz domaće prvenstvo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi