Milan uhvatio zalet, a onda strmoglav pad u realnost

Novi poraz Rossonera

Milan uhvatio zalet, a onda strmoglav pad u realnost

E. Škorić

Nogometaši Milana razočarali su svoje navijače u Firenci, pošto su sa 2:1 izgubili meč 25. kola Serije A od Fiorentine.

Milan je bio u rezultatskoj krizi, a onda vezao tri pobjede u Seriji A s jednom u Ligi prvaka, na četiri meča bio bez primljenog gola, no večeras novi posrtaj aktuelnog prvaka Italije.

Rossoneri su na teškom gostovanju odigrali solidno, ali ne više od toga, dok je domaćin učinio sve da ostvari pobjedu i na kraju je zasluženo došao do iste.

U prvih 45 minuta opsada gola gostiju iz Milana, ali su mreže mirovale, da bi već na početku drugog dijela Viole došle do prednosti.

U 49. minuti nesmotren potez Tomorija, koji je skrivio penal, a Nico Gonzalez sa bijele tačke pogodio za 1:0.

[twitter]https://twitter.com/Gol12Futbol/status/1632126239824814084[/twitter]

Oglasi

Probao je Pioli da nešto promijeni sa izmjenama, u 66. minuti uveo dvojicu napadača (Ibrahimović, Origi), ali jednostavno crveno-crni nisu imali svoju noć, iako je bilo prilika da se barem osvoji bod. U 88. minuti Luka Jović je na centaršut s desne strane lijepo glavom pogodio za 2:0. U zadnjim sekundama utakmice Theo Hernandez postiže fantastičan gol nakon kontre Milana, ali bilo je prekasno.

Milanu je ovo bio šesti poraz u prvenstvu, a sa 47 bodova ostaju na četvrtom mjestu, te nastavljaju borbu za Ligu prvaka.

Njih sada čeka mnogo važniji duel u Ligi prvaka protiv Tottenhama. Na San Siru su slavili sa 1:0, a u srijedu idu u London da odbrane tu prednost i ostvare plasman u četvrtfinale.

Nakon toga, uslijedit će nešto lakši meč sa Salernitanom kod kuće, dok će Fiorentina gostovati Cremoneseu, posljednjeplasiranoj ekipi u Seriji A.

Ranije danas odigrana su dva meča ovog kola. Monza je u zanimljivom meču savladala Empoli sa 2:1, dok je Atalanta opet razočarala odigravši samo 0:0 s Udineseom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sutar su na programu čak četiri utakmice. Prvo od 12.30 sati igraju Spezia i Verzona, zatim će snage odmjeriti Sampdoria i Salernitana od 15, od 18 sati Inter Edina Džeke čeka Lecce, a za kraj dana derbi između Rome i Juventusa.

Time neće biti kompletirano kolo pošto se igraju i dva meča u ponedjeljak. U 18:30 sati Sassuolo čeka Cremonese, a od 20:45 sati u Torinu gostuje Bologna.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi