I on je samo čovjek; Zlatan iskreno poručio: Bez njihove pomoći je teško...
Ibrahimović otvorio dušu nakon povratka na teren.

Nakon povratka na teren

I on je samo čovjek; Zlatan iskreno poručio: Bez njihove pomoći je teško...

E. Ganibegović

Osim što su navijači Milana sinoć proslavili vrijednu pobjedu u Seriji A, svjedočili su i povratku na teren legendarnog Zlatana Ibrahimovića kojeg dugo nisu imali priliku da gledaju s obzirom na to da ga je povreda udaljila s terena.

U okviru 24. kola italijanske Serije A Milan je sinoć na San Siru s 2:0 bio bolji od Atalante iz Bergama i tako upisao vrijedna tri boda.

Musso je u 26. minuti postigao autogol za vodstvo domaćeg tima, da bi konačnih 2:0 postavio Messias u 86. minuti susreta. 

Igrala se 74. minuta kada su navijači Milana dočekali da na terenu ponovo vide Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin bh. porijekla ušao je umjesto Girouda.

Nakon utakmice Zlatan Ibrahimović je stao pred novinare i nije, kako smo to od njega navikli, pokazivao ego i veličao sebe, nego je izdvojio navijače i njihovu pomoć.

Zaigrao je Zlatan fudbal po prvi put nakon devet mjeseci odsustva i teške operacije koljena, te je zbog toga bio itekako sretan. Naravno, razloga za raspoloženje imao je i zbog pobjede.

Oglasi

"Navijači mi daju snagu, adrenalin i motivaciju da nastavim dalje, a bez pomoći navijača je teško", izjavio je Zlatan Ibrahimović poslije meča s Atalantom. 

"Osjećam se dobro i prošlo je godinu i dva meseca kako se nisam osjećao kao danas. Osjetio sam slobodu da mogu da radim ono što volim - da igram fudbal", dodao je napadač Milana.

Švedski napadač je istakao da je mnogo patio u poslednjih šest meseci prošle sezone. Razlog za to su naravno bolovi u koljenu koji su sada prošlost. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zlatan Ibrahimović postao je najstariji fudbaler koji je nosio dres Milana u Seriji A, s 41 godinom i 146 dana, nadmašivši tako Alessandra Costacurtu, koji je nastupio s 41 godinom i 25 dana.

Inače, Milan je ovom pobjedom stigao na diobu drugog mjesta s rivalom Interom. Oba tima imaju po 47 bodova, a može ih stići i Roma ukoliko pobijedi Cremonese, te je borba za plasman u Ligu prvaka nikad zanimljivija. Napoliju već treba čestitati na titulu prvaka. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi