Tako podcijenjen, a tako dobar: Dobio loptu, digao na volej pa na nevjerovatan način zatresao mrežu

Ovo se zove umijeće

Tako podcijenjen, a tako dobar: Dobio loptu, digao na volej pa na nevjerovatan način zatresao mrežu

Eldar Ganibegović

Kroz karijeru je Olivier Giroud igrao u vrhunskim klubovima kakvi su Arsenal, Chelsea i sada Milan, ali je i konstantno bio podcijenjen. 

Da, podcijenjen je igrač koji je osvajao Ligu prvaka, Evropsku ligu, Svjetsko prvenstvo, Ligu Nacija, bio najbolji strijelac Evropske lige i Ligue 1 u dva navrata...

Ove sezone igrao je u Milanu s kojim je postao prvak Italije, a upravo on je s dva gola odlučio meč posljednjeg kola protiv Sassuola, te stavio tačku na i na sjajnu sezonu Milana. 

Na današnji dan prije pet godina, njegova Francuska igrala je kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske i poražena je s 2:1.

Poveli su Francuzi u 37. minuti kada smo vidjeli možda i jedan od najljepših golova iz voleja u historiji fudbalske igre. Giroud je tražio loptu, skakutajući je došla do njega, podigao ju je sebi na volej i onda zakucao iza leđa nemoćnog Olsena.

Do kraja su Šveđani preko Durmaza i Toivonena stigli do preokreta i slavili u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovakvi golovi nisu ništa neobično za Girouda. Sjetimo se prvog januara 2017. godine i gola škorpion udarcem protiv Crystal Palacea, za koji je na kraju dobio i Puskas nagradu.

Pogledajmo još neke od njegovih nevjerovatnih golova.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Jeste li culi za coravu kokos? Ma da je ova presretna
0 1
denimen9
Još samo nekoliko golova i Henry vicemo se.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi