Xavijev "Top secret": Velika zvijezda je dogovorena, pitanje je samo kada će potpisati!

Jedino pitanje je da li dolazi ovog ili narednog ljeta

Xavijev "Top secret": Velika zvijezda je dogovorena, pitanje je samo kada će potpisati!

E. Oštraković

Kako prenose španski mediji, Barcelona je dogovorila veliko pojačanje, a na svemu je insistirao Xavi. Naime, Dani Olmo bi od ljeta trebao biti novi igrač ovog kluba.

Ugovor Danija Olma sa Leipzigom ističe na ljeto naredne godine, te mora odlučiti da li će produžiti ugovor ili će ga klub prodati kako bi barem vratili uloženi novac.

Olmo je u 112 odigranih utakmica za ekipu Leipziga postigao 20 golova, te upisao 24 asistencije i žele ga mnogi veliki klubovi.

Prije svega tu se ističe Barcelona, njegov matični klub, a zatim i Real Madrid, te Bayern. Također za njegove usluge raspituje se i Chelsea.

Katalonski Mundo Deportivo danas je dobar dio svog programa posvetio upravo Olmu, a sve je nazvano kao "Top secret".

Radi se o tajnom planu Barcelone za povratak Olma, igrača kojeg su izgubili kada je sa 16 godina otišao u Dinamo Zagreb, te ga još uvijek pokušavaju vratiti.

Posljednju zvaničnu ponudu poslali su 2021. godine, ali Leipzig je tada tražio previše novca, te su morali odustati od njegovog dovođenja.

Dogovoren je čak i tajni plan da ukoliko Leipzig odbije ponudu Barcelone ovog ljeta Olmo odbije produžiti ugovor, te da naredne godine dođe kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Barcelona na ljeto želi krilo koje može igrati iza napadača, dakle Olmo savršeno odgovara tom opisu, ali Leipzig za njega traži 40 milijuna eura, što je Barceloni nemoguće platiti. Realu i Bayernu, s druge strane, nikako nije", pišu španski novinari.

Ostaje da vidimo kakav će rasplet situacije biti, ali jedno je jasno, a to je da Olmo želi povratak u Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Ovaj Real samo hoć bivše igrače Barcelone, ako nije Olmo jest Neymar....
0 0
amadeus21
Da ga hoce Real uzet...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi