Xavi je bio na pragu velikog transfera, a onda rampa: "Ako se to dogodi, odmah se razvodimo"

Majka je bila protiv napuštanja Barcelone

Xavi je bio na pragu velikog transfera, a onda rampa: "Ako se to dogodi, odmah se razvodimo"

Edmir Škorić

Sada je teško povjerovati, ali bilo je vrijeme kada je Barcelonina legenda Xavi zamalo otišao u drugi klub kada je imao 19 godina.

Prema riječima samog Xavija, tadašnji trener Barce Louis Van Gaal rekao je da mu nije mjesto u prvoj momčadi i vratio ga u mladi tim.

Razlog tome je činjenica da se nakon povrede vratio Pep Guardiola, koji je bio Van Gaalov prvi izbor u veznom redu.

U međuvremenu, predsjednik Milana Adriano Galliani bio je oduševljen idejom da potpiše tadašnjeg španskog mladog reprezentativca i ponudio mu je petogodišnji ugovor, posao za njegovog oca i obećao mu početno mjesto u ekipi Rossonera.

Ponudu je bilo nemoguće odbiti, no Xavi je to učinio kada se umiješala njegova majka Maria.

“Imao je Pepa ispred sebe u to vrijeme… Uvijek sam mislila da će, iako bi moglo biti teško, uspjeti u Barceloni.Prijetila sam mužu razvodom ako nam sin ode u Milan", priznala je Xavijeva majka.

Na kraju je transfer Xavija u Milan propao, a on je postao legenda Barcelone s kojom je osvojio osam ligaških naslova, tri Kupa kralja, četiri Lige prvaka, dvaput Superkup Evrope, Svjetsko klupsko prvenstvo u dva navrata.

Xavi se smatrao uzorom i idolom mnogima u Kataloniji, a danas sa dosta uspjeha predvodi tu momčad kao njen trener.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutno Xavijeva Barcelona ima +12 u odnosu na Real Madrid i na pragu je titule, a početkom aprila sastaće se s Realom u novom El Clasicu u borbi za finale Kupa kralja.

Barcelona je u Madridu slavila sa 1:0 i na dobrom putu je da izbori finale i da se primakne još jednom trofeju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi