Olmo na ljeto napušta Dinamo, ali nova destinacija neće biti Španija

Odlazi u Njemačku?

Olmo na ljeto napušta Dinamo, ali nova destinacija neće biti Španija

S. Mlaćo

Gotovo sigurno Dani Olmo će na ljeto napustiti Dinamo. Modri su izborili plasman u osminu finala Evropa lige, dok u domaćem prvenstvu suvereno gaze ka novoj tituli, a Olmo naprosto briljira.

Ovaj 20-godišnji ofanzivac iz utakmice u utakmicu pokazuje svoje kvalitete, pa nije ni čudo što se ponovo povezuje sa Barcelonom gdje već ranije nije dobio šansu.

Jutros su se pojavile informacije da je za Olma 'zagrijan' hrvatski stručnjak na klupi Bayerna Niko Kovač.

Kovač je posložio kockice u Munchenu, a sigurno je da će ovog ljeta krenuti u potragu za pojačanjima. Olmo je jedna od želja, a i u Dinamu su svjesni da će Španjolca teško zadržati.

Olmo se ranije povezivao sa Real Madridom i Milanom.

Koliko će obeštećenje tražiti Dinamo?

Prema informacijama iz susjedstva, Dinamo je već odredio cijenu za koju bi pristao prodati Danija Olma a ona iznosi 25 miliona eura, s tim što nije nemoguće da se ta cifra uskoro podigne i na 30.

To je ogroman iznos za klubove sa ovih prostora, ali ne i za evropske klubove koji su i manje talente od Olma znali plaćati 50-ak miliona eura.

Ukoliko Dani Olmo ode za 25 ili više miliona eura, biće postavljen Dinamov rekord u izlaznim transferima ovog kluba, kojih je bio zaista ogroman broj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za sada je na prvom mjestu Marko Pjaca, koji je 2017. prešao u Juventus za 23 miliona eura, a drugi je Luka Modrić koji je 2008. potpisao za Tottenham za 21 milion eura.

Olmo je ove sezone postigao pet golova i upisao je sedam asistencija u 30 nastupa u svim takmičenjima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi