Torcida želi navijati za Benficu, policija i Dinamo ne žele navijače Hajduka na Maksimiru

Ko može kupiti ulaznice za gostujući sektor?

Torcida želi navijati za Benficu, policija i Dinamo ne žele navijače Hajduka na Maksimiru

Dinamo je u 1/16 finala Lige Evrope izbacio Viktoriju iz Plzena, pa će u narednoj fazi takmčenja igrati dvomeč sa portugalskim velikanom, Benficom.

Očekuje se pravi spektak, posebno na Maksimiru čije će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

Imaće sigurno i Benfica značajnu podršku u Zagrebu. Gostujući navijači će u velikom broj pristići na Maksimir, osim u slučaju da se radi o hrvatskim državljanima.

Naime, danas je Dinamo izdao posebno saopštenje.

"Odlukom policije i GNK Dinamo kao organizatora utakmice, S.L. Benfica nije dana saglasnost za prodaju ulaznica hrvatskim državljanima za gostujući sektor stadiona Maksimir", poručili su iz Dinama.

Obavijest koja je sigurno zatekla mnoge, koji nisu detaljno upoznati sa prilikama u Hrvatskoj, ali i međunarodnom navijačkom scenom.

Međutim, u Hrvatskoj je ona rijetkima bila iznenađenje. Naime, navijači Hajduka, najvećeg rivala Dinama, i Benfice su već godinama u bratskim odnosima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prijateljstvo Torcide i No Name Boysa (navijači Benfice) dugo je već 25 godina, a nakon što je Dinamo izvukao Benficu počelo se špekulisati da bi veliki broj navijača Hajduka mogao stići na Maksimir i navijati zajedno sa svojom "braćom" - protiv zagrebačkih Modrih.

Ipak, Dinamo je u saradnji sa policijom odlučio onemogućiti gore pomenuti scenarij.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi