Barcelona remizirala sa niželigašem, zaigrao Pjanić, meč obilježila golčina Aubameyanga
FOTO: Barcelona/Twitter

Pripremna utakmica

Barcelona remizirala sa niželigašem, zaigrao Pjanić, meč obilježila golčina Aubameyanga

Haris Zilić

Barcelona je krenula sa pripremnim utakmicama za nadolazeću sezonu.

Katalonski tim večeras je odmjerio snage sa četvrtoligašem ekipom Olota.

U veoma zanimljivoj utakmici konačan rezultat je glasio 1:1, a u redovima Barcelone svi igrači su dobili priliku za igru.

Povela je Barca u 28. minuti fenomenalnom akcijom Ter Stegena i Aubameyanga. Golman Barcelone je degažirao loptu koja dolazi do Aubameyanga, a ovaj drugi krasnim lob udarcem vara golmana Batallu za vodstvo Barcelone od 0:1.

Domaća ekipa je pružila hrabar otpor Kataloncima, a nagrada stiže u 45. minuti kada Amagat iz penala pogađa za 1:1.

Oglasi

U nastavku Barcelona je promijenila cijelu postavu, na terenu je zaigrao i naš Miralem Pjanić.

Imali su Katalonci nekoliko prilika za pogodak, međutim izostala je relizacija, tako da je utakmica završena rezultatom 1:1.

Barcelona je počela utakmicu u sastavu: Ter Stegen, Marmol, Casas, Dest, Valle, Nico, Tore, Kessie, Akhomach, Ezzalzouli, Aubameyang.

U drugom poluvremen priliku za igru dobili su: Pena, Riad, Collado, Balde, Pedri, Fati, Aranda, pjanić, Casado, Blanco.

Olot je počeo u sastavu: Batalla, Aimar, Ayala, Mas, Bigas, Calls, Manzano, Amagat, Cerarols, Terma, Burgue, a u drugom poluvremenu u igru su ušli: Gonzalo, Serrano, Xumetra, Fores, Vilanova, Batalla, Valles, Blazquez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Liga prvaka u najavi.Visca i hala barsa
0 4
Nele.
Sto Pjanic malim slovom?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi