Olsen: Kada sam tek došao, bio je ovo drugi svijet za mene

Šveđanin naslijedio Alissona u Romi

Olsen: Kada sam tek došao, bio je ovo drugi svijet za mene

Švedski golman Robin Olsen je ovog ljeta stigao u Romu kao zamjena za Brazilca Alissona, koji je prešao u Liverpool.

Donedavni čuvar mreže danskog Kopenhagena za sada ne brani loše za Romu, ali nije na nivou Alissona koji je ljestvicu postavio zaista visoko.

U razgovoru za italijanske medije, Olsen se 'požalio' na veliki pritisak s kojim se susreće braneći za Romu.

"Kada sam došao ovdje, sve mi je bilo potpuno novo - potpuno drugi način rada, treninga, metoda... Trebao sam neko vrijeme da se naviknem. Nisam znao ni jezik baš najbolje, ali napredujem. Sada mnogo bolje razumijem ostale, osjećam da se privikavam i učim italijanski iz dana u dan kako bi to bilo još bolje", rekao je Olsen, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tačno je da sam imao veliki pritisak kada sam tek stigao, ali imam ga i danas. To je tako kada dođete u veliki klub, ništa se nisam iznenadio. Roma je prodala fantastičnog golmana i onda dovela baš mene da ga zamijenim. To je za mene prije svega čast, ali i obaveza".

"Trudim se da budem što bolji, ali Alissona nije lako zamijeniti. To je sigurno. Treniram i trudim se da pokažem da sam zasluženo ovdje. A, što se tiče italijanske i danske lige, to se ne može ni porediti", zaključio je Olsen.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi