Wolverhampton uklonio vuka sa klupskog grba: Šta je razlog?

Potez solidarnosti engleskog kluba

Wolverhampton uklonio vuka sa klupskog grba: Šta je razlog?

A. Čaušević

Wolverhampton Wanderersi su prošle sedmice uklonili vuka sa klupskog grba na svim društvenim mrežama.

Popularni Vukovi su to uradili iz razloga kako bi ukazali da neophodno zaštiti divlje životinje i tako se pridružili kamapanji za zaštitu meksičkog vuka.

"Zamislite jedan dan bez prirode. Odsustvo vuka s našeg gruba samo na jedan dan će upozoriti na važnost životinja u svijetu", poručili su iz engleskog kluba.

Inače, u pokretanju ove kampanje učestvovao je jedan od najboljih fudbalera Wolvesa i reprezentativac Meksika, Raul Jimenez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada su se odlučili za ovaj potez u engleskom klubu su definitivno bili u pravu jer vidjeti grb Wolvesa bez vuka zaista izgleda neobično.

Promo

Top Komentari

Samo_Realan
Jel i on Srbin Vuk Karadžić
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi