Pogledajte spektakularan gol Omara Pršeša na Grbavici

Fenomenalan šut

Pogledajte spektakularan gol Omara Pršeša na Grbavici

M. Šljivak

Velež je večeras na Grbavici savladao atinski AEK rezultatom 2:1.

U zaista sjajnoj atmosferi Rođeni su savladali favorizovanog rivala, a golove za mostarski tim postigli su Omar Pršeš i Dženan Zajmović.

Pršeš je zabio pogodak u 14. minuti susreta i to na kakav način. Raspalio je po lopti sa oko 25 metara i matirao je protivničkog golmana koji nije imao šanse da odbrani ovaj šut.

Ovo je zaista spektakularan gol.

Dudić: Velika pobjeda, noć za pamćenje!

Komentar nakon meča dao je trener Mostaraca Feđa Dudić koji je u ovacijama napustio travnjak Grbavice.

Oglasi

“Velika pobjeda. Pokazali smo ono što smo jučer govorili. Najavio sam na koji način ćemo igrati i na taj način smo i odigrali. Imali smo dobar skauting, ali ako to na terenu ne možete provesti, sve pada u vodu. Prvo poluvrijeme je bilo možda i perfektno. Imali smo propusta dva, jedan su nas kaznili golom. Nismo udvojili, primili smo gol, ali se odmah vratili. To je velika snaga naša“, ističe Dudić, te dodaje.

"Mislim da je ovo putokaz da se može. Vazda ostaje žal poslije ovakvih utakmica, a govorio sam i prije 'može se'. Danas smo bili bez Zvonića i Radovca, pobjeda ima još veči značaj. Čestitke igračima. Sada će dvije godine zajedničkog rada. Čestitke navijačima, predivna atmosfera, noć za pamćenje“.

Dotakao se i revanša.

“Igrat ćemo hrabro, a AEK je blagi favorit“.

Najveća trenerska pobjeda za Dudića.

“Jeste. Ovo je najveći protivnik, moja najveća trenerska pobjeda u karijeri“.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Velež se rano vratio u igru nakon šoka, odnosno primljenog pogotka.

“Prvih deset minuta smo igrali perfektno, izašli visoko, AEK nije mogao da iznese loptu, ali onda primimo gol. Odmah smo rekli 'nema veze, idemo dalje'. Pršeš je postigao pogodak kakav se rijetko viđa, sreća prati hrabre, a mi smo bili hrabri“.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoVelezMostar
kasnite dva sata, kakav je ovo portal boze sacuvaj, nego drzite se vi teme poput sa kim je dzumhur u vezi i
15 0
Rajvosa2019
Odlican gol , kad ga zalila ja sam od dragosti nabrzaka drmno 3 teretne- sjedose mi kao dalibu samar
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi