Plaćen 10 miliona eura, a prošle sezone nije proveo ni sekunde na terenu

Loša investicija Engleza

Plaćen 10 miliona eura, a prošle sezone nije proveo ni sekunde na terenu

Edmir Škorić

Doveden je prije dvije godine pomogne popuniti praznine koje su ostavili David Alaba i Jerome Boateng u Bayern Minhenu, ali nije se dugo zadržao u Bavarskoj.

Prije početka sezone 2021/22 Bayern je Omara Richardsa doveo iz engleskog drugoligaša Readinga i bilo je planirano da pomogne u odbrani kao svestran igrač. Uostalom, došao je tada potpuno besplatno.

"Prelazak u Bayern je velika čast za mene. Ostvario sam san i ponosan sam što ću nositi dres jednog od najvećih klubova na svijetu. Nadam se da ću pomoći klubu da nastavi osvajati trofeje u budućnosti. Zahvaljujem se rukovodstvu Bayerna na povjerenju i jedva čekam da zaigram", istakao je Richards po dolasku.

"Vjerujemo mu da će odigrati dobru ulogu za našu ekipu", rekao je tadašnji sportski direktor Hasan Salihamidžić na predstavljanju igrača.

Nakon samo jedne sezone, međutim, ponovo su se razišli, a Bayern je izašao kao veliki dobitnik transfera. Prema informacijama Sport1, prvak Bundeslige je prodajom tadašnjem prvoligašu Nottingham Forestu zaradio ogromnih deset miliona eura. Ogromnih s obzirom na to da je stigao bez odštete.

Oglasi

"Nottingham dobija jako dobrog igrača i divnog dječaka koji će se probiti", kazao je Salihamidžić.

Za Richardsa je taj potez značio povratak u domovinu, ali to zasad nije okrunjeno uspjehom. Odmah na početku sezone 2022./23. rođeni Londončanin doživio je povredu i nije odradio niti sekunde u svom novom klubu tokom prošle sezone.

Umjesto Richardsa, Brazilac Renan Lodi uglavnom je igrao na lijevom beku za Forest, koji je posuđen iz Atletico Madrida i sada engleski klub pokušava da ga otkupi, dok se Richards i dalje oporavlja, a pitanje je kada će opet biti na terenu i hoće li na njega računati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Engleski defanzivac je karijeru počeo u Fulhamu, ali je već kao omladinac obukao dres Readinga. U ovom timu je odigrao svoje prve seniorske minute 2017. godine, a sezonu prije prelaska u Bayern je nastupio u 41 utakmici u Championshipu.

Iako se prvobitno činio kao Bayernov promašaj, ispostavilo se da je to bio dobar potez jer je, dakle, doveden besplatno, a odmah prodan za 10 miliona eura i sa 25 godina Englez uopšte ne igra.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi