"Papir koji je trebao da potpiše FK Borac nismo dobili..."

Oglasili se iz Krupe nakon što nisu dobili licencu

"Papir koji je trebao da potpiše FK Borac nismo dobili..."

E. Oštraković

Danas je ozvaničeno da je 12. član Premijer lige BiH za narednu sezonu Zvijezda 09, a to znači da Krupa nije dobila licencu.

Naime, Krupa koja je osvojila Prvu ligu RS nije dobila licencu i na drugostepenoj komisiji pa je odlučeno da klub iz Semberije nastupa u eliti.

Nakon svega iz Krupe su se odlučili obratiti javnosti na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, a njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Kao četvorostruki šampioni Republike Srpske, osvajač Kupa „dr Milan Jelić“, višestruki pobjednik Kupa Grada Banjaluka, finalista Kupa BiH i klub koji „sticajem okolnosti“ nije igrao međunarodna takmičenja, obraćamo se javnosti sa jednim ciljem – da zaštitimo fudbalsku igru i takmičarski duh!

Dolazimo s južne teritorije grada kao jedini reprezet ovog dijela Banjaluke u kojem, osim FK Krupa, ne postoji nijedno slično udruženje, kolektiv ili organizovani vid društveno – kulturnog i sportskog života.
Unazad deceniju Fudbalski klub Krupa je stasavao prolazeći kroz raznorazna iskušenja i testove, uspješno savladavajući stepenicu po stepenicu, koračajući uzlaznom putanjom... Iškolovali smo na stotine fudbalera u svim kategorijama, u omladinskom pogonu sve na račun kluba, edukujući trenere, izvršavajući sve obeveze prema zaposlenima i državnom budžetu. Da li postoji još ijedan klub u Republici Srpskoj i BiH bez feninga duga na ime poreskih obaveza?

Oglasi

Trofeji koje smo osvajali nisu bili slučajnost, nego plod mukotrpnog rada u kontinuitetu da od nečega napravimo nešto i suštinu, pa smo tako od Područne lige do prve šampionske titule u Republici Srpskoj 2016. godine rasli organizaciono, infrastrukturno i takmičarski, što niko ne može da na oduzme! A mnogi pokušavaju da nas devalviraju, omalovaže i ponize... Nažalost, oni koji misle da po položaju i funkcijama koje obavljaju mogu sve i da im je sve dozvoljeno.

Idemo hronološki...

Sezona 2020/21. Izašli smo iz „kome“ poslije pandemije korona virusa, uz nestvarne pritiske na terenu obezbijedili smo takmičarski opstanak u Premijer ligi BiH, ali nismo dobili licencu! Fudbalski klub Borac nam je otkazao mogućnost korišćenja Gradskog stadiona, umjesto nas je ušao Leotar iz Trebinja.

Sezona 2021/22 počela je sa rekordnih devet uzastopnih pobjeda. Nikad niko prije nije imao takav pobjednički start! To je ostvareno uz neviđene sudijske nepravde i aminovanje od strane sudijske komisije FSRS koja se smjenjivala kao na traci. Pritisak je trajao u prvoj polusezoni, a kada smo na pauzi prvenstva jasno rekli da nemamo uslove, ni mogućnosti za Premijer ligu BiH, sve je bilo korektno i pritisci su splasnuli. Na kraju prvenstva jesmo bili šampioni, ali svjesni svih manjkavosti koje smo imali, nismo ni aplicirali za licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH. Umjesto nas je otišla drugoplasirana Sloga iz Doboja.

Sezona 2022/23. Prije početka prvenstva iznijeli smo jasan cilj da nam je plan osvajanje prvog mjesta, plasman u Premijer ligu BiH. Opet smo bili predmet rušenja, a kada određeni krugovi u tome nisu uspjeli na takmičarskom polju, onda su, putem medija, počeli da pripremaju platformu oduzimanja licence. Jako je važno da se zna zašto nismo dobili licencu! Uspjeli smo da riješimo sve složene preduslove za dobijanje licence, osim jednog. Mimo Propozicija i Pravilnika, u petak, 2. juna, dobili smo uputu FS BiH da klub treba da ima alternativni teren sa reflektorskom rasvjetom od osamsto luksa, što ima jedino Gradski stadion u Banjaluci. Ta uputa nije poslana, u ranijim sezonama, ni Leotaru, ni Rudar Prijedoru, jer se podrazumijevalo da taj teren imaš u svom području, kao što ga je imala Sloga iz Doboja prošle sezone. Taj papir koji je trebalo da potpiše FK Borac nismo dobili i iz svega se jasno vidi da se FK Krupa mora zaustaviti. Iz toga proizilazi da je svako buduće takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske besmisleno, jer biti šampion tog takmičenja i prvenstva ne znači ništa.

Oglasi

Tako FS BiH, uz asistenciju FSRS, omalovažava i zaustavlja istinski rad i entuzijazam u fudbalu, ne mareći za dobrobit fudbala i opšti napredak, pokazujući jednu mračnu stranu gašenja jednog uzornog kluba i sportskog entuzijazma.

Krivo nam je za taj jedan potpis, jednog parčeta papira koji neće da stavi naš, kako nam se predstavljao, bratski klub Borac. Izgleda da se sada sve razotkrilo. Ako FK Krupa, napaćen i izmrcvaren, ponižen svih ovih godina, odluči da ode u najniži rang takmičenja, najodgovorniji za to biće FK Borac koji nam nije izašao u susret, kao što je Sloboda pružila ruku Tuzla sitiju, i Fudbalski savez Republike Srpske koji sistemski radi na degradaciji svog šampiona.

U okolnostima takvih odnosa možda je i najbolje da se FK Krupa izoluje i ne bude dio tih „tokova“ u kojima je budućnost fudbalske igre „zakovana“ na sili, a ne na argumentima!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Krupa je rođen na principima ljubavi i kao takav će opstajati, trajati, ma kakva god vremena mržnje bila ili ljudi koji misle da im je sve dozvoljeno i da nikad neće odgovarati za svoje postupke.

Nije važan rang takmičenja, bitno je srce, a mi smo pokazali da ga imamo i da se ničeg ne stidimo.
FK Krupa će, nakon dobijanja pravosnažne odluke drugostepene komisije organizovati konferenciju za štampu na kojoj će iznijeti više detalja", u potpisu je Draško Ilić, predsjednik Krupe.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Sve je to maslo Borca i tegetlije. Ne zele jak tim blizu svoje avlije
2 0
HBSC
Predjite igrati u Federaciju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi