Omazići slavili, Mladost ubjedljiva, remi Proletera i Trešnjevke
uzbudljivo je bilo i ovog vikenda na terenima Prve lige Tuzlanskog kantona.

Prva liga TK

Omazići slavili, Mladost ubjedljiva, remi Proletera i Trešnjevke

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

U Prvoj ligi Tuzlanskog kantona odigrani su susreti 13. kola. Lider Omazići 1937 savladali su na svom terenu FK G. Rahić 2:1.

Domaći su poveli pogotkom Edisa Čolića, na 2:0 je povisio Elvedin Mehmedović, a konačnih 2:1 postavio je Benjamin Smajlović.

Rijeka je u Šerićima savladala DSK 5:3 ( 2x Eldin Zenunović, Mehdin Bećirović, Nedim Šljivić - 2x Semad Imamović, Emir Žlić), dok su Proleter i Trešnjevke podijelili bodove. Bilo je 1:1. Domaće je u vodstvo doveo Adi Kadić, a konačnih 1:1 postavlja Mirza Mešić.

Jedinstvo je u Lukavici golovima Osmana Beganovića i Enesa Brkićevića savladalo Mladost (V.B) 2:0, a Doboj Istok je 3:2 savladao Vražiće. Za domaće su pogađali Sulejman Klokić, Arijan Hot i Damir Šakić, a za goste dva puta Sead Slomić.

Sedam pogodaka vidjeli smo u duelu Poleta i Željezničara. Bilo je 4:3 za domaće, koji su vodili 3:1, ali pobjedonosni pogodak postigli u posljednjim sekundama meča. Za Poleta su po dva puta pogađali Edvin Šuvalić i Mirsad Memišević, a za goste dva puta Damir Bundić, te jednom Rasim Mehmedović.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

I u Kikačima je publika vidjela sedam. Mladost je sa 6:1 deklasirala Orahovicu 74 6:1. Dva puta je za domaće pogodio kapiten Semir Mujkanović, a po jedan pogodak su dodali Admir Čehajić, Hasan Užičanin, Hasret Suljić i Armin Dedić. Jedini pogodak za goste djelo je Belmina Muminovića.

Kada je tabela u pitanju, Omazići su prvi sa 28 osvojenih bodova, Trešnjevka ima 27, a G.Rahić i Orahovica 74 po 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi