"Moja garaža Specijal": Italijanima blaga prednost zbog iskustva

Još samo jedan meč

"Moja garaža Specijal": Italijanima blaga prednost zbog iskustva

Edmir Škorić

Ostala je još samo jedna utakmica do kraja Evropskog prvenstva.

Finale Eura igra se večeras u 21 sat na Wembleyju u Londonu, a snage će odmjeriti Engleska i Italija.

U novoj epizodi podcasta "Moja garaža Specijal", gost komentator, nekadašnji bh. reprezentativac Omer Joldić, najavio je duel Gordog albiona i Azzurra.

Za početak, osvrnuo se na meč Engleske i Danske u polufinalu.

"Utakmica koja je pokazala da je ovo Evropsko prvenstvo poslastica za sve nas koji gledamo. Najveći dobitak Eura je situacija s navijačima. Engleska je dobila Dansku, puno polemika, ali drago mi je što su te velike reprezentacije u finalu. Engleska je prvi put u finalu Eura. Upravo taj čovjek, Gareth Soutghate, jedan je od najzaslužnijih za ovaj uspjeh Engleske. Radi vrhunski posao i skidam mu kapu", rekao je Joldić.

S Joldićem smo razgovarali o mnogim temama, o Engleskoj i Italiji, neshvatljivim odlukama, nekim čudnim situacijama... Njegov blagi favorit je Italija.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Veoma je teško donijeti odluku kome dati prednost večeras. Italijani imaju puno iskustva. Smatram da Italijani imaju blagu prednost jer su iskusniji. Englezi su mlada reprezentacija, bez obzira što dolaze iz najboljih klubova".

Kompletan pocast pogledajte u nastavku:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi