Omerinović i Nebić za novu pobjedu Iskre

Druga liga Federacije grupa Zapad

Omerinović i Nebić za novu pobjedu Iskre

Samir Mlaćo

Nogometaši Iskre nastavili su sa sjajnim igrama u novoj sezoni Druge lige Federacije BiH grupa Zapad, a danas su na svom Jakliću sa 2:0 u okviru 9.kola savladali ekipu Ključa.

Susret odigran pred stotinjak gledalaca počeo je minutom šutnje za nedavno stradale studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe.


Iskra je bolju igru krunisala u 29.minuti kada igrač utakmice i najbolji strijelac Bugojanaca Eldar Omerinović pogađa mrežu nemoćnog Nedima Hotića. Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena, a kočanih 2:0 djelo je Elvedina Nebića koji je u 70.minuti iskoristio kazneni udarac za svoj tim.  


Iskra je sada na prvom mjestu sa četiri boda više u odnosu na FK Vitez, koji je danas u Busovači poražen sa 2:1.


NK Iskra – NK Ključ 2:0 (1:0)


Gradski stadion Jaklić u Bugojnu. Gledalaca:100. Glavni sudija: Adnan Kasupović (Bihać). Pomoćnici: Haris Halkić (Sanski Most) i Lejlad Šarić (Bihać). Delegat: Vahidin Lušija (Busovača).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:


NK Iskra: Kaltak, Bešagić, Nebić, E. Omerinović, Kamber (69.Hajdarević), Mujkić, A.Omerinović, Sijamija, Ivković (46.Fuka), Filan, Skopljak (74.Mašić). Trener: Senid Kulaš.


NK Ključ: Hotić, Begić, Ljutić, Demirača, Šabić, Kanješić, Ibrahimović, Kulenović, Begić, Jakupović (67.Sadiković), Hazim Hodžić. Trener: Ismet Hadžić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi