"Omiljeni igrači u derbiju? Pjanić i Sensi - čista tehnika..."

Legendarni Crnogorac o sutrašnjem duelu

"Omiljeni igrači u derbiju? Pjanić i Sensi - čista tehnika..."

Italija je u iščekivanju derbija između Intera i Juventusa. Iako je sezona još u svojoj ranoj fazi, nedjeljni okršaj na Meazzi bi mogao puno toga reći - prije svega kada su šampionske ambicije Intera u pitanju.

Pred Derby d'Italia Gazzetta dello Sport se sjetila i Mirka Vučinića, nekadašnjeg napadača Juventusa.

Crnogorac je tako za pomenuti list govorio upravo o predstojećem okršaju Intera i njegovog bivšeg kluba.

"Ova utakmica može biti od ključne važnosti, može dati i jednim i drugima samopouzdane za nastavak sezone. Nešto slično kao duel Juventusa i Milana 2011. godine, jer je Inter manje-više na nivou našeg Juventusa. Sarri, međutim, ima jači tim nego što je tada bio Allegrijev Milan. Na svakoj poziciji ima po dva sjajna igrača. Ako Juventus pobijedi biću sretan, to je moj bivši klub i došli bi na prvu poziciju sa bodom više", istakao je Vučinić.

Potom je nekadašnji napadač Juventusa prokomentarisao dvojicu trenera.

"Conte radi jako puno, ima svoj tim i priprema mečeve kao niko drugi. Znao nam je reći sve što će se dogoditi na utakmici tako da nas protivnici nisu mogli dovesti u nevolju", izjavio je Vučinić, pa se kratko osvrnuo na sadašnjeg trenera Juvenutsa Maurizija Sarrija:

"Sviđa mi se. Njegovi timovi igraju dobro i pobjeđuju. Kada su treneri u pitanju, međutim, meni su najbolji Conte i Spalleti. Oni su po meni u samom vrhu".

Omiljeni igrači u sutrašnjem derbiju?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pjanić i Sensi. Čista tehnika... Bilo bi lijepo igrati i sa Ronaldom, ali ja sam sada već star. Njegova ogromna želja da bude broj 1 me uvijek impresionirala. Na tom nivou je nisam vidio ni kod Buffona ili Pirla", poručio je Vučinić koji je boje Stare dama branio od 2011. do 2014. godine.

Inače, duel Intera i Juventusa se igra sutra na Meazzi od 20:45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi