Navijači Juventusa pokrenuli peticiju: Sklonite Conteovu zvijezdu!

Preko 15.000 potpisa

Navijači Juventusa pokrenuli peticiju: Sklonite Conteovu zvijezdu!

Peticija koju su pokrenuli navijači Juventusa skupila je već više od 15.000 potpisa.

Riječ je o peticiji da se zvijezda sa imenom Antonija Contea ukloni sa Juventusove staze slavnih na Allianz Areni.

Pozivi navijača da se to učini počeli su odmah nakon što je Conte sjeo na klupu Intera, ali su postali glasiniji kako se približavao Derby d'Italia (igra se u nedjelju), a posljednji potez pristalica Stare dame je pokretanje peticije.

Conte je kao trener i igrač bio dijelom Juventusovih najuspješnijih perioda, ali odluku da nakon napuštanja Chelseaja sjedne na klupu velikog rivala mnogi navijači Stare dame su vidjeli kao izdaju.

Zbog toga sada žele da se ukloni Conteova zvijeda, te da se na njeno mjesto postavi druga - u čast Claudija Marchisija, bivšeg igrača Juventusa koji je prije par dana zvanično otišao u penziju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, Tuttosport piše da se želja navijača Juventusa neće ispuniti jer je predsjednik kluba Andrea Agnelli "uložio veto" na uklanjanje Conteove zvijezde.

Inače, oko Allianz stadiona se nalazi ukupno 50 zvijezda posvećenih onima koji su doprinijeli bogatoj historiji kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sirnicasa
Imaju li i sudije svoju zvijezdu
2 1
zmijuga.loma
pa cigani ok vam je sto ste sarrija doveli za trenera
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi