Juniori FK Sarajevo saznali protivnika u Ligi prvaka
FOTO: UEFA

Obavljen žrijeb

Juniori FK Sarajevo saznali protivnika u Ligi prvaka

Haris Zilić

Juniori FK Sarajevo će u novoj sezoni braniti boje Bosne i Hercegovine u omladinskoj Ligi prvaka, a naši predstavnici kreću iz prvog pretkola.

U Nyonu je danas održan žrijeb omladinske Lige prvaka, a kuglice su odlučile da juniori Sarajeva za protivnika dobio tim iz Ukrajine.

Riječ je o ekipi Ruh Lviv, a prva utakmica na rasporedu je 4. oktobra.

Revanš duel prvog pretkola igra se 25. oktobra na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Ako prođu Lviva u drugom pretkolu idu bolje iz duela Famalicao - Midtjyyland.

Ove informacije Bordo time je potvrdio i na zvaničnoj stranici.

Oglasi

"Danas se u Nyonu održalo žrijebanje za UEFA Youth League.

Voljom žrijeba naš protivnik u prvom pretkolu će biti FC Ruh Lviv iz Ukrajine, a u slučaju prolaska prve prepreke, u drugom pretkolu nas očekuje duel sa boljim iz dvomeča FC Famalicao/FC Midtjylland.

Prva utakmica na rasporedu je 4. oktobra, a naš tim će na tom susretu biti gost.

Uzvratna utakmica je na rasporedu 25. oktobra kada će naši momci ugostiti FC Ruh Lviv na stadionu Asim Ferhatović - Hase", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

U slučaju da prođu tri pretkola, Bordo juniori bi u šesnaestini finala igrali sa drguplasiranima ekišpama iz grupne faze omladinske Lige prvaka.

Top Komentari

hzsg
Sretno BORDO MOMCI, sretno BORDO FAMILIJO....!!!
1 0
Kakaks
Sretno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi