Čudesna generacija juniora FK Sarajevo 'prekucala' igricu nakon prvog dijela sezone
Slavlje juniora FK Sarajevo nakon posljednje utakmice protiv Radnika

Bijelonja prvi strijelac bordo tima, prati ga Tabaković, na klupi sjajni dvojac Stojanović-Sadiković

Čudesna generacija juniora FK Sarajevo 'prekucala' igricu nakon prvog dijela sezone

S. Mlaćo
Jesenji prvaci u Omladinskoj Premijer ligi naše zemlje su juniori FK Sarajevo.

Bordo momci iza sebe imaju čudesnih 13 kola, te isto toliko pobjeda i polusezonu koja će se pamtiti.

U Omladinskoj Premijer ligi nije zabilježeno da se jedna momčad 'prošeta' ligom kao što su to učinili izabranici Danijela Stojanovića nakon prvog dijela sezone i zaista zaslužuju sve pohvale.

Bordo nade su slavile u posljednjem kolu kod Radnika iz Hadžića 2:0 golovima Nermina Bijelonje i Farisa Đelibašića.

FK Sarajevo je tako na pauzi sa maksimalnih 39 bodova, te gol razliku 38:8, a prvi pratioci su im nade Zrinjskog i Borca koje imaju po 28 bodova i jednu utakmicu manje, odnosni međusobni duel.

Na 23 je FK Krupa, dok je FK Sloboda petoplasirani sa 20. Sarajevski Željezničar je tek deveti i na Grbavici nikako ne mogu biti zadovoljni, čak naprotiv.

Oglasi

Na dnu je FK Budućnost sa samo jednim bodom u 13 utakmica, a Zvijezda 09 ima četiri dok je FK Radnik Bijeljina na 11 osvojenih bodova.

Na listi strijelaca u vodstvu je član Zrinjskog Antonio Prskalo sa 12 golova, Nermin Bijelonja (FK Sarajevo) i Harun Pločo (FK Željezničar) su dodali po deset. Na devet su Adnan Berbić (HŠK Zrinjski), Stefan Josipović (FK Radnik Bijeljina) i Ivan Zubac (NK Široki Brijeg).

Osam je dodao Talha Tabaković, član ekstra kvalitetne generacije FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa klupe su FK Sarajevo u ovoj sezoni predvodili Danijel Stojanović i Elvis Sadiković, ambiciozni trenerski dvojac koji je potpuno opravdao očekivanja odgovornih u Akademiji FK Sarajevo.

Titulu prvaka od prošle sezone brane juniori FK Borac koji su u posljednjem kolu savladali FK Sarajevo.

Top Komentari

IncognitoHZ
Bravo momci, prekucavanje... #bordoporodica ♥️
6 0
nakopitam
Veliko Bravo za ove djecake. Valjda ce se neko iz Sarajeva sjetiti otjerati emira hadzica i zaposliti normalnog direktora koji ce znati dovesti pravog trenera pa da stvari krenu na bolje. Sretno Sarajevu.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi