Juniori FK Sarajevo nastavili nevjerovatan niz: Bordo momci imaju skor iz snova

Stojanović i Sadiković dobili brojne pohvale

Juniori FK Sarajevo nastavili nevjerovatan niz: Bordo momci imaju skor iz snova

S. Mlaćo
Dok se seniori FK Sarajevo muče ove sezone, juniori ovog kluba igraju sezonu iz snova.

U jedanaest utakmica upisali su isto toliko pobjeda i zaista je to start kakav do sada nije viđen u Omladinskoj Premijer ligi BiH.

Jučer su bordo nade savladale Radnik iz Bijeljine sa 4:1, a u listu strijelaca upisali su se dva puta Seid Pramenković te po jednom Talha Tabaković i Faris Đelibašić.

Za Bijeljince jedini pogodak postigao je Stefan Josipović.

Nade Sarajeva uz maksimalan učinak nakon 11 kola imaju gol razliku 34-8, te 11 bodova više u odnosu na Zrinjski i Borac koji imaju i utakmicu manje.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Jasno je da će neko od navedenih teško zaustaviti bordo nade na putu ka tituli, a pored nogometaša velike zasluge pripadaju i stručnom štabu koji od ljeta predvode Danijel Stojanović i Elvis Sadiković.

Stojanović je nekadašnji bek Hajduka, Zrinjskog, Željezničara, Posušja, Olimpika te portugalskog Nacionala, a kao trener radio je i u stručnom štabu FK Slavija. Radi se o ambicioznom stručnjaku koji je već na prvom ozbiljnom ispitu pokazao da je trenerska budućnost naše zemlje.

Sadiković je kao nogometaš igrao za FK Radnik Hadžići, a bio je i član Olimpika, Famosa, Viteza, Čelika...

Nedavno se tek oprostio od aktivnog igranja i sa Stojanovićem radi kvalitetan posao.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Bordo tim ima i drugog najboljeg strijelca lige, a radi se o Nerminu Bijelonji koji je postigao devet pogodaka. Njegov saigrač Talha Tabaković je dodao sedam, Kenan Lamadžema pet, a Hamza Ljukovac četiri...

Titulu prvaka iz prošle sezone brani FK Borac koji je u posljednjem kolu savladao FK Sarajevo i tako stigao do prvog mjesta. Borac je trenutno drugoplasirani, dok je sarajevski Željezničar tek na devetom mjestu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MSOZ101
Prošle sezone su im ukrali Ligu prvaka, ove neće ...
11 0
King_Kenny
...gledaj nase djece,a klub godinama kupuje srbijanske polovnjake i daje im masne plate da se vuku po terenu kao sline i da se ne bore za taj dres...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti