Omogućiti pronalazak strateškog partnera, rebalansom budžeta pronaći 500.000KM za Slobodu

Održana redovna sjednica Gradskog vijeća Tuzla

Omogućiti pronalazak strateškog partnera, rebalansom budžeta pronaći 500.000KM za Slobodu

Danas je održana 37. redovna sjednica Gradskog vijeća Tuzle.

Na istoj je pod tačkom osam primljena k znanju "informacija o stanju u Fudbalskom klubu Sloboda Tuzla", te su po pitanju iste usvojeni sljedeći zaključci:

- Gradsko vijeće Tuzla, s obzirom na sve veće obaveze Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla, traži od menadžmenta FK Sloboda da na prvoj narednoj sjednici Skupštine Kluba donese odgovarajuće odluke i druga akta koja će omogućiti pronalažanje strateškog partnera, spremnog da uloži svoj kapital u Fudbalski klub Sloboda i na taj način rastereti Radničko sportsko društvo Sloboda, pa samim tim i budžet Grada Tuzle.

- Gradsko vijeće Tuzla traži od gradonačelnika i od Službe za budžet i finansije da se za narednu oktobrasku sjednicu Gradskog vijeća, a kako bi se spriječile štetne posljedice u vidu gubitka statusa premijerligaša, što bi opet onemogućilo pronalaženje adekvatnog strateškog partnera i što bi imali nepopravljive posljedice za razvoj fudbala u Tuzli, pripremi rebalans Budžeta Grada Tuzla za 2019. godinu kako bi se Radničkom sportskom društvu Sloboda obezbjedilo ukupno 500.000,00 KM dodatnih sredstava, koja će se namjenski preusmjeriti u Fudbalski klub Sloboda Tuzla.

- Gradsko vijeće Tuzla traži od gradonačelnika Grada Tuzla i Službe za budžet i finansije da se i prije oktobarske sjednice, putem preraspodjele budžetskih sredstava Fudbalskom klubu Sloboda od ukupno traženih 500.000,00 KM odmah obezbjedi iznos od 100.000,00 KM, te da se navedena sredsta u najkraćem roku doznače za potrebe Kluba, s tim da će se ova sredstva isključivo koristiti u svrhu isplate plata i drugih troškova igrača, plaćanje troškova igranja utakmica, organizovanje odlazaka Kluba na gostujuće utakmice i smještaja, održavanje trenažnog procesa.

- Gradsko vijeće Tuzla traži od Upravnog odbora FK Sloboda da Gradskom vijeću Tuzla dostavi izvještaj o utrošku ovih sredstava dobijenih od Grada Tuzla preraspodjelom i rebalansom budžeta Grada Tuzla, u protivnom, ukoliko se utrošak sredstava ne opravda, odnosno ukoliko se sredstva budu nenamjenski trošila, Fudbalski klub Sloboda neće moći računati na finansijsku niti bilo koju drugu podršku i pomoć Grada Tuzla u narednoj godini.

- Gradsko vijeće Tuzla smatra potrebnim da svi politički subjekti koji participiraju u Gradskom viječu Tuzla putem svojih uposlenika i predstavnika u višim nivouima vlasti, iniciraju izmjene Zakona o doprinosima u dijelu doprinosa na lične dohotke profesionalnih sportista na način da se isti smanje sa 72% na 32%.

- Gradsko vijeće Tuzla traži od resornog Federalnog ministarstva kulutre i sporta i Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona da se povećaju sredstva koja se izdvajaju za Radničko sportsko društvo Sloboda i Fudbalski klub Sloboda Tuzla.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- Gradsko vijeće Tuzla traži od menadžmenta Kluba da dostavi informaciju o tome ko su uposlenici Fudbalskog kluba Tuzla, kolika su njihova primanja i ko su članovi Upravnog odbora.

- Gradsko vijeće Tuzla sugeriše skupštini Skupštini Fudbalskog kluba Sloboda da, u skladu sa svojim statutarnim ovlastima, izvrši reorganizaciju Skupštine, u cilju poboljšanja stanja u Fudbalskom klubu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
" Gradsko vijeće Tuzla traži od resornog Federalnog ministarstva kulutre i sporta i Ministarstva za kulturu, sporta da se povećaju sredstva koja se izdvajaju za Radničko sportsko društvo Sloboda i Fudbalski klub Sloboda Tuzla." ........ ma ne mogu da vas prepoznam, da vam Federacija finansira taj raspali klubic, tj. Svi mi.... i to vidi kaze da se povecaju sredstva ?????? Jel to znaci da mi zapravo finansiramo ovu prciju koja se bratimi sa HSK Svinjski ?
12 2
yossarian
Problem je što glavni finansijer Slobode, građani Tuzle preko Gradskog vijeća Tuzla, ne znaju gdje se troši novac. Ko sve živi na grbači Slobode - teško je ustanoviti. Isto stanje je u svim sportskim klubovima koji su pod krovom RSD Sloboda. Netransparentno trošenje novca građana na neuspjele projekte. Slučajno znam stanje u plivačkom klubu koji radi potpuno nezakonito, nikome ne podnosi račune, a uzima novac i od roditelja i od Grada. Veliki broj Tuzlaka živi za Slobodu, ali Gradsko vijeće treba uvesti reda prije svega u finansijama i naći kompetentne ljude da pokušaju napraviti nešto na sportskom planu.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi