On neće iz kluba, ali ga je Zidane stavio na listu zvanu "možda"
Francuski stručnjak je dobio 500 miliona eura za pojačanja među kojima će biti velikih imena (Foto: EPA)

Očekivane promjene

On neće iz kluba, ali ga je Zidane stavio na listu zvanu "možda"

M. Šljivak

Zinedine Zidane dobiće ogroman novac kako bi tokom ljeta napravio potpunu rekonstrukciju Real Madrida.

Očekuje se veliki broj transfera na Santiago Bernabeu. Mnogi igrači će na kraju sezone biti bivši, ali Zidane još nije donio konačnu odluku o tome ko će otići.

Često se spominje i da će njemački veznjak Toni Kroos napustiti klub. Iako Nijemac takve špekulacije naziva lažnim, Zidane ga je stavio na listu zvanu "možda".

To je lista fudbalera za koje francuski stručnjak nije siguran da li će ostati u klubu. Na njoj su još Gareth Bale i Marcelo, koji se također konstantno povezuju sa odlaskom iz kluba.

Zinedine Zidane o transferima: Još nisam odlučio ko ide, a ko ostaje!

Legendarni Francuz kao i ranije nije želio previše govoriti o potencijalnim transferima, ali poznato je da će promjena u timu itekako biti.

Zidane je istakao kako još uvijek nije odlučio ko ga će staviti na transfer listu.

"Neću vam tačno reći ko će otići, a ko ostati u klubu. Nisam još odlučio o tome, jer imamo još mjesec i po do kraja sezone. Donijeću odluku ka bude vrijeme i u tome će mi pomoći utakmice koje budemo igrali", istakao je Zidane.

Novinare je posebno interesovao status golmana Keylora Navasa i Brazilca Marcela. Previše informacija nisu dobili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Keylor? Neću ništa reći. Ima ugovor, ali vidjećemo šta će na kraju biti. Meni se sviđa kao igrač i kao čovjek", istakao je Zidane, a zatim se nadovezao na Marcela.

"Bitan je igrač za nas. Uradio je dosta toga za tim i naravno da želim da ga vratim u formu u kakvoj je bio prethodnih godina. Najbitnije je u svakom slučaju da završi sezonu kako treba, to je jedino što tražim", istakao je trener Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti