Operacija Neymar: PSG zanimaju tri igrača Reala, ali vijesti koje je dobio nisu ohrabrujuće
Vinicius Junior, Casemiro i Luka Modrić su igrači koje PSG želi uključiti u eventualni transfer Neymara

Parižani su za jednog igrača posebno "zagrijani"

Operacija Neymar: PSG zanimaju tri igrača Reala, ali vijesti koje je dobio nisu ohrabrujuće

S. Pašalić

Barcelona i PSG su u Parizu obavili prvu rundu pregovora oko potencijalnog transfera Neymara, ali stvari se nisu pomakle s mjesta.

Katalonski tim nema dovoljno sredstava da plati punu cijenu za Brazilca pa je ponudio 100 miliona eura te Philippea Coutinha i Ivana Rakitića, ali su Parižani to odbili.

Dobra je to vijest za Real Madrid koji također želi dovesti Neymara, a španski mediji pišu da je PSG ponudio Brazilca Kraljevskom klubu, ali je želio da u suprotnom smijeru ode Vinicius Junior uz određenu sumu novca, međutim ta je ponuda odmah odbijena od strane Reala.

Sportski direktor PSG-a, Leonardo, je veliki fan Viniciusa i vidi mladog igrača kao suštu suprotnost u odnosu na Neymara kada je riječ o profesionalizmu i ponašanju.

Prema izvorima španskog AS-a, PSG je označio Viniciusa kao ključni dio bilo kakvog dogovora prema kojem bi Neymar otišao put Madrida, ali je odmah naišao na prepreku.

Florentino Perez ne želi pustiti mladog igrača koji je prošlog ljeta stigao u Madrid i postao miljenik navijača, a i trener Zinedine Zidane ga mnogo cijeni.

Parižani su također otvoreni i za opciju da se Luka Modrić i Casemiro uključe u eventualni transfer Brazilca, međutim Casemiro je također nedodirljiv u Realu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi