Opijanje rekreacijskom drogom do besvijesti: Fudbaleri uhvaćeni na djelu, pokrenuta istraga

Igrači Brightona se opustili na pripremama

Opijanje rekreacijskom drogom do besvijesti: Fudbaleri uhvaćeni na djelu, pokrenuta istraga

M. Šljivak

Rukovodstvo Brightona pokrenulo je internu istragu nakon što su fudbaleri ovog tima uhvaćeni u žestokom noćnom provodu u Španiji.

Nekoliko igrača ovog tima snimljeno je kako putem balona udišu dušikov oksid, te se na taj način opijaju.

Udisanje dušikovog oksida može biti veoma opasno. Poznat je i kao plin smijavac i jedna je od najzastupljenijih rekreacijskih droga. Djeluje na živčani sistem i ako se udiše u manjim količinama, osoba se smije bez ikakvog razloga.

Nakon udisanja izaziva osjećaje euforije i opuštanja, a zabilježene su i halucinacije. Kao glavni zdravstveni rizici kod udisanja dušikovog oksida navode se sniženje krvnog pritiska, nesvjestica i srčani udar.

Uz miješanje s alkoholom je još opasniji za zdravlje, a omamljujuće djelovanje pri udisanju plina preko balona traje desetak minuta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrači Brightona koji su snimljeni su Shane Duffy, Pascal Gross, Leandro Trossard i Alireza Jahanbakhsh i izvjesno je da njih očekuje kazna.

Top Komentari

GigantMostarski
Dje ima ovo nabavit :D svega ima, samo ovog nema. Prejaka stvar
1 2
Lafo
Da li je prdenje dozvoljeno?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi