Oproštaj od Emiliana Sale!
Emiliano Sala je najskuplje plaćeni igrač u historiji Cardiffa. Sa Nantesom su dogovorili cijenu od 17 miliona eura, ali nažalost, on nikad neće obući dres novog tima (Foto: EPA)

Svijet fudbala je još uvijek u šoku

Oproštaj od Emiliana Sale!

Midhat Šljivak

Tijelo pronađeno u olupini aviona u Engleskom kanalu pripada argentinskom fudbaleru Emilianu Sali, potvrđeno je sinoć.

Nesuđeni napadač Cardiffa poginuo je u padu aviona 21. januara nakon što je putovao iz Nantesa kako bi se pridružio svom novom timu.

Avion je nestao sa radara u večernjim satima 21. januara. Potraga je trajala naredna tri dana, ali je obustavljena zbog loših vremenskih prilika.

Zahvaljujući donacijama poznatih fudbalera, porodica je uspjela da nastavi potragu. Avion je uočen prije nekoliko dana na 67 metara dubine u Engleskom kanalu, a u njemu se nalazilo i jedno tijelo.

Jučer je ono uspješno izvučeno, a na kraju se ispostavilo da je to Emiliano Sala, koji je službeno proglašen mrtvim.

Svijet fudbala je u šoku. Svi se opraštaju od argentinskog fudbalera koji nas je prerano napustio, a posebno tužnu poruku je ostavila njegova sestra Romina, koja se do jučer nadala da je Emiliano još uvijek živ.

View this post on Instagram

Tu alma en mi alma  brillará por siempre,  iluminando así, el tiempo de mi existir.  Te amo tito.

A post shared by Romina Sala (@salaromina) on

"Tvoja duša će u mojoj sijati zauvijek, sve dok postojim. Volim te, tito"...

Također, veliki broj fudbalera se oglasio na društvenim mrežama. Među njima su najveće zvijezde svjetskog fudbala koje ne mogu da vjeruju da Sala više nije živ.

Emiliano Sala je posljednji gol postigao u dresu Nantesa 5. decembra protiv Marseilla, a ukupno je u karijeri odigrao 200 utakmica za Bordeaux, Niort, Orleans, Caen i Nantes, te je postigao 73 pogotka.

Top Komentari

Benjamingst
Zasto su u soku? 99.9% svi ti sportisti ili spavaju, ili trenirao, ili igraju utakmicu, neki su u provodu itd. Kako vi znate da su u soku? Drugi naslov bi trebao biti: Svijet pilota je jos uvjek u soku. I on je zivo bice kao I svi drugi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi