Oprostio se "vječiti talenat", posljednji nastup upisao prije godinu, bio je član slavne Barcelone

Nastupao i Barcelonu

Oprostio se "vječiti talenat", posljednji nastup upisao prije godinu, bio je član slavne Barcelone

A. Čaušević

Jedan od članova možda i najbolje generacije Barcelene ikada u 35. godini je otišao u fudbalsku penziju.

Kada je Barcelona 2011. godine pokorila svijet i Evropu član te čuvene generacije bio je i Ibrahim Affelay, tada jedan od talentovanijih fudbalera svijeta.

Međutim, Affelay je ostao vječiti talenat i nikada nije uspio dokazati svoj kvalitet, prvenstveno zbog ogromnih problema s povredama.

Svoje ime je izgradio u PSV-u gdje je prvi put igrao od 2004. do 2010. godine kada je uslijedio transfer u Barcelonu.

Upravo je i posljednji angažman imao u popularnim Električarima s kojim se rastao prošlog ljeta.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Posljednji meč je odigrao 26. januara 2020. godine, proteklih mjeseci je tražio klub, ali kako nije uspio dogovoriti angažman okačio je kopačke o klin.

Još je u karijeri nastupao za Schalke 04, Olympiakos i Stoke City. Za reprezentaciju Nizozemske je odigrao 53 meča uz šest golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi