Optužili ga da je kriv za česte povrede Rominih igača, a on poručio: "Znam u čemu je problem"

Sve više se žale na trening centar

Optužili ga da je kriv za česte povrede Rominih igača, a on poručio: "Znam u čemu je problem"

E. Čaušević
Teme:

Na samom početku sezone trener Rome, Paulo Fonseca, ima dosta problema s povrijeđenim igračima.

Povrede su "pokosile" Romu na startu nove sezone u Seriji A jer je van terena nekoliko važnih igrača. Na pripremama stanje je bilo još gore, ali su se pojedini igrači uspjeli oporaviti do početka sezone.

Na udaru javnosti i navijača Rome našao se kondicioni trener ovog tima Paolo Rongoni kojeg su mnogi optužili da nije dovoljno dobro spremio ekipu, te da je to glavni razlog čestih povreda u taboru Vučice.

Jučer se na povredu požalio i Chris Smalling koji je napustio trening i vjerovatno ovog vikenda neće debitovati za Romu. No, nakon svega oglasio se i Rongoni koji je poručio da je teren u trening centru u Trigoriji zapravo kriv za sve.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Postoji mnogo razloga zbog kojih se igrači mogu povrijediti, posebno ove povrede s mišićima koje muče naš tim. Teren u našem trening centru nije baš najbolji. Tvrđi je nego što bi inače trebalo biti. Ima tako malo trave na njemu da izgleda ponekad da treniraju na asfaltu. To je sigurno jedan od razloga za povrede", rekao je Rongoni.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti