Opuštena atmosfera u taboru mlade reprezentacije BiH

Posljednji trening pred duel protiv Rumunije

Opuštena atmosfera u taboru mlade reprezentacije BiH

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 17 sati u Trening centru N/FSBiH u Zenici igra duel 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Izabranici Vinka Marinovića su u prva dva duela imali polovičan uspjeh. Pobijedili su Lihtenštajn s visokih 5:0, dok su nesretno poraženi  rezultatom 1:0 uprskos dobroj igri na gostovanju kod Švicarske. Protivnik naše selekcije ekipa Rumunije je dosad odigrala samo duel protiv Lihtenštajna, kojeg su rutinski dobili, tako da im je protiv selekcije BiH prva ozbiljna prepreka u ovim kvalifikacijama.

Mladi Zmajevi danas su u Trening centru odradili i posljednji trening uoči sutrašnje utakmice. Vidno je primjetna dobra i opuštena atmosfera, koja je začinjena standardnim čvokama i zezancijama kada su u pitanju naše reprezentativne selekcije.

Bez obzira na hendikep i neigranje Hadžiahmetovića i Redžića, stručni štab na čelu s Vinkom Marinovićem vjeruje da sutra uz veliku podršku s tribina može ostvariti pozitivan rezultat. 

Kada je u pitanju sastav za sutrašnji duel, tu još ima nekoliko nepoznanica posebno kada je u pitanju vezni red. 

Mogući sastav reprezentacije BiH: Karačić, Kadušić, Mihojević, Radeljić, Čivić, Gojak, Lončar, Memija, Kuzmanović, Menalo i Aganspahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi