Novi haos sa bh. stadiona: Gazili igrača dok je ležao povrijeđen, trener tražio kraj u 70. minuti
FOTO: FB FK Radnički Lukavac

Scene kakve ne želimo gledati

Novi haos sa bh. stadiona: Gazili igrača dok je ležao povrijeđen, trener tražio kraj u 70. minuti

H. Zilić

Novi haos i nemile scene dolaze nam sa bh. stadiona.

Ovaj put je u pitanju bio duel NK Orahovica 74 i FK Radnički Lukavac.

Utakmica je bila dosta napeta, a viđeno je sve ono što ne želimo da bude prisutno na našim terenima. U klubu iz Lukavca su bili duboko razočarani svim dešavanjima na pomenutom meču i oglasili su se saopštenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Nakon što su prije nekoliko kola medije i cjelokupnu sportsku javnost okupirali fotografijama i izvještajem sa susreta u Donjoj Mahali, u kojem su kako kažu brutalno pretučeni, prvotimci NK Orahovica 74, u posljednjem su kolu preuzeli potpuno drugačiju ulogu. Razlog je jasan, gostovao je Radnički!

Nakon fer i sportskog dočeka, ništa nije nagovještavalo da će u ovom susretu fudbal ipak biti u drugom planu. Od prvog zvižduka krenula je i gruba igra, vrijeđanje igrača, uz asistenciju glavnog sudije Kenana Hadžića, a koji je sve pogibeljne startove tolerisao.

Naravno da su i ovoga puta prednjačili te bili vođe na terenu bivši igrači našeg kluba, Nermin Karić i Sakić Elvir, igrači koje upravo FK Radnički i afirmisao. Ništa drugačije nije bilo ni sa ostatkom ekipe domaćina (osim naravno prvog golmana).

Sreća je da niko od naših igrača nije doživio težu povredu, obzirom da je Adnan Nukić gažen dok je ležao na zemlji od strane Nermina Karića, dok je isti igrač zatvorenom šakom u predjelu stomaka udario i šesnaestogodišnjeg Hidanovića, o udaranju Kasumovića glavom od strane Ahmetovića ne treba niti trošiti riječi.

Nermin Karić je svoje frustracije, u debelo poznim igračkim godinama, liječio i vrijeđanjem svog dugogodišnjeg saigrača Adnana Šubića. Koliko je situacija bila ozbiljna i kako je izgledalo stanje na terenu, najbolje govori činjenica da je šef struke našeg kluba Samir Kuduzović od sudije u 70.minuti tražio da odsvira kraj kako bi se divljanje domaćih zaustavilo bez težih posljedica. Kuduzović je naglasio da u 30 godina karijere ovakve scene nije doživio.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Napominjemo i da je FK Radnički po završetku susreta zvaničnim putem dostavio prigovor na suđenje Kenana Hadžića. Ekipi Orahovice puno sreće u izletu u ovom rangu bh fudbala, a dvojcu Kariću i Sakiću poručujemo da ćemo mi ipak biti dobri domaćini, te se ponašati u duhu veličine i tradicije našeg kluba", stoji u saopštenju FK Radnički.

Nakon što su prije nekoliko kola medije i cjelokupnu sportsku javnost okupirali fotografijama i izvještajem sa susreta u...

Posted by FK Radnički Lukavac on Tuesday, May 4, 2021

Top Komentari

Manager
10 godina suspenzije
2 0
covid
Seljadurija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije