Strasti na bh. terenima se ne smiruju: Tendenciozno suđenje ponovo u prvom planu

Rudar Kakanj se oglasio nakon meča u Orašju

Strasti na bh. terenima se ne smiruju: Tendenciozno suđenje ponovo u prvom planu

M. Šljivak

FK Rudar Kakanj poražen je prethodnog vikenda na gostovanju u Orašju sa 2:1.

Kakanjci su nakon ovog meča bili izuzetno ljuti na suđenje sudije Dragana Stojića iz Mostara, kao i njegovih pomoćnika i tvrde da je suđenje bilo tendenciozno u korist domaćina.

Iz FK Rudar Kakanj su saopštili:

"Nije dugo prošlo od utakmice s GOŠK-om kada smo se žalili na suđenje i uputili prigovor Nogometnom savezu FBiH, a nakon posljednje utakmice u Orašju primorani smo ponovo uraditi isto.

Suđenje sudije Dragana Stojića iz Mostara sa pomoćnicima Markom Blaževićem i Antoniom Marčinkom je od samog početka, a posebno u drugom poluvremenu, bilo tendeciozno i usmjereno u korist domaćina.

[facebook]https://www.facebook.com/FKRudarKakanj/videos/1071600580246240/[/facebook]

Mi u FK Rudar Kakanj ne tražimo alibi za bilo kakav sportski rezultat, ali činjenica je da nam već drugi put ove sezone sudije ne dozvoljavaju da slavimo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U video prilogu koji smo objavili su samo neki momenti, a Komisiji za sudije i suđenje NS FBiH poručujemo da pregledaju snimak cijele utakmice".

Rudar Kakanj nakon sedam odigranih kola zauzima deveto mjesto na tabeli sa devet osvojenih bodova.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...nepostojeci penal i dva nedosudjena zuta kartona za Orasje...ovo ostalo su gluposti...
0 8
pjanke.sa
Da li javnost primjecuje koliko ovaj portal izjednacava sudijske odluke u svim ligama, pominje i kako ima tendencioznog sudjenja i u inostranim ligama; kako ni tamo nisu ljudi zadovoljni sudjenjem; sve u cilju izjednacavanja odgovornosti: vidite kako se desava svima, pa to su sudijske greske…ne bi li se skrenuo fokus sa vicinog i dodickovig plana da se unisti BiH fudbal, reprezentacija sroza na najnize grane + da Borac bude prvak ili barem drugi na tabeli. Zavisi kako su se dogovorili. Kakve smo mi budale pa ovo gledamo onako.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi