Orašje se ne predaje, stigao i Imamović

Žele što prije zaboraviti loš start sezone

Orašje se ne predaje, stigao i Imamović

S. Mlaćo

Ne ide, pa ne ide. Tako bi se mogao opisati dosadašnji 'put' u prvih pet kola Prve lige nogometaša Orašja.

Labudovi na svom kontu imaju tek tri boda i to upisana u prvom kolu pobjedom nad Rudarom iz Kaknja (1:0).

Nakon toga uslijedila su četiri poraza. Posljednje mjesto na tabeli najbolje govori svi.

Ipak, svi su svjesni da Labudovima sa Save malo treba da proigraju te ih je brzo očekivati u plovidbi ka gornjem dijelu tabele.

Mato Neretljak se ne predaje, vjeruje u svoju momčad, no svjestan je da ništa ne može preko noći. Ne traži krivce, ne upire prstom u druge, vjeruje samo u rad i nada se da će isti u Posavinu donijeti bodove.

Dok liga traje Neretljak sklapa kockice. Svjestan je da su pojačanja potrebna, ali i da su pojedini nogometaši imali dovoljni da se pokažu. Tri boda u pet kola govori da su povjerenje izgubili, prokockali...

Tako je u Orašje jučer stigao 24-godišnji stoper Ermin Imamović, nekadašnji juniorski reprezentativac naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Imamović je rođen u Rusiji, igrao je i za drugi tim CSK-a Moskve, a zatim nosio dres Olimpika, Hajduka, Veleža, dok je posljednji angažman imao u NK Vitez.

U narednom kolu Labudovi sa Save dočekuju Čapljinu, a u glavi su im samo tri boda. Tri koja bi u psihološkom smislu značila mnogo više i dala krila za nastavak sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije