Orašje uputilo izvinjenje Novom Travniku, ali osudilo prijetnje likvidacijom za Živkovića

Nakon što je Živković teško povrijedio Durakovića

Orašje uputilo izvinjenje Novom Travniku, ali osudilo prijetnje likvidacijom za Živkovića

E. Škorić

Iz HNK Orašje stiglo je i zvanično izvinjenje zbog toga što je njihov igrač Marko Živković teško povrijedio igrača Novog Travnika Anes Durakovića.

Naime, u 55. minuti Marko Živković je žestoko faulirao domaćeg nogometaša Anesa Durakovića u meču koji je odigran proteklog vikenda.

Duraković je odmah kolima Hitne pomoći prevezen u bolnici, a saznajemo je da mu je na licu mjesta ustanovljen otvoreni prelom noge.

Sada su se oglasili iz Orašja, uputili su izvinjenje i ponudili pomoć u oporavku Durakovića, ali isto tako izrazili zabrinutost zbog prijetnji njihovom igraču Živkoviću.

"Izražavamo duboko žaljenje zbog neopreznog starta našeg nogometaša Marka Živkovića koji se dogodio u 55. minuti utakmice i u kojem je teško povrijeđen nogometaš Novog Travnika Anes Duraković. Uistinu se, kao športski kolektiv, ispričavamo teško ozlijeđenom nogometašu i želimo da se što prije oporavi i vrati na nogometne travnjake.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sankcioniranje našeg nogometaša prepuštamo Stegovnoj komisiji NS Federacije BiH te ujedno ističemo da i sam nogometaš Živković upućuje duboke isprike Durakoviću, njegovom klubu i obitelji te navijačima i simpatizerima NK Novi Travnik.

Isto tako najoštrije osuđujemo ozbiljne prijetnje oje je nakon nesretnog slučaja dobio naš nogometaš posredstvom jedne društvene mreže. Prijetnje smrću su prijavljene Policijskoj postaji u Orašju koja će poduzeti zakonom predviđene mjere protiv osobe za koju se sumnja da je izvršila krivično djelo ugrožavanja sigurnosti uputivši prijeteće poruke likvidacijom našeg nogometaša. Još jednom žalimo što se dogodio neoprezan start i teška ozljeda Durakovića i kao klub stojimo na raspolaganju u oporavku i rehabilitaciji ozlijeđenog nogometaša".

Top Komentari

Gari Garinča
Športska G...A !!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi